Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 42 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Novinky o kurvách Publikoval(a): umělec2 | Povídky » Ze života

:)Ta druhá věta mě pobavila. :D Sice bych to takhle neřekla, ale rozhodně jsem se musela pousmát. :D

Myslím, že to s Whistleblowingem je trochu složitější. Ne, nechci Vás tady školit, ale cítím, že původní myšlenka Whistleblowingu byla myšlena dobře.
Tím nechci říci, že je mi sympatické udávání. Není. Naopak. Jen bych si myslela, že je třeba nějakým způsobem třídit mezi udáním a udáním.
Zcela teoreticky...pokud někdo nahlásí trestný čin, nejde přeci o udání, přestože o udání jde. Je to zvláštně zamotané, že? :)

Taky nemám Piráty ráda a určitě to není kvůli dredům pana Bartoše. Nevím jestli to vnímáte jako já, ale na mě od začátku působí jako socialisti. To mi na nich vadí. Ty jejich levičácký mozky. A pak nesnáším tu kouzelnou větu, kterou Bartoš občas pronese. Něco ve stylu, že tohle a tohle už přeci Piráti dělají léta v komunální politice.

Krom jiného s Vámi nesouhlasím v tom , že zamezení úniku informací novinářům se říká cenzura. Myslím, že to vidíte dost radikálně. Řekla bych, že se musí rozlišovat mezi informacemi ke zveřejnění. Jsem pochopitelně pro zveřejňování, ale třeba informovat o některých postupech vyšetřovatelů, to je jako upozornit na to, co přijde. A to je přeci nežádoucí.

06.04.2023 00:34:28 | Inannareagovat

Amestie Publikoval(a): umělec2 | Úvahy » Politické

(Constantine) Omlouvám se, ale Vaše názory považuji za pomýlené spekulace, tudíž nestojí za povšimnutí.

11.03.2023 11:16:35 | Inannareagovat

Amestie Publikoval(a): umělec2 | Úvahy » Politické

No, on je rozdíl mezi Nečasem a Nečesaným. :)
Myslela jsem, že mluvíte o cause Nečas/Nagyová. :)

11.03.2023 11:13:40 | Inannareagovat

Amestie Publikoval(a): umělec2 | Úvahy » Politické

Já Vám nic nepodstrkuji. Tohle je diskuse. :)

Myslím, že se na věc díváte ze špatného úhlu. (pochopitelně to může být i můj problém)
Nepochybuji o tom, že měl pan Havel nějaké mouchy. Řekla bych, že mnohem povolanější lidé, než jsem já, je pojmenovaly.
Ale je třeba brát v úvahu ducha doby. Nejde srovnávat Havlovu amnestii s podivnými počiny Zemana. Jde o dvě odlišné věci, o dvě odlišné doby a neposledně i o naprosto odlišné pohnutky.

Pokud budu brát omilostnění Kajínka Zemanen, jak jsem řekla, šlo o demonstraci arogance moci. Nikdo snad nevěří, že to udělal z humanitních pohnutek. On to udělal na just. Navzdory všem a všemu.
Pokud vím, Kajínek byl odsouzen na doživotí za činy, které měl spáchat v roce 1993. V roce 1990 mu byl prominut zbytek trestu, který si odpykával. Ale on se ještě v tomtéž roce dopustil loupežného přepadení. Pak byl v roce 1993 na přerušení trestu ze kterého se nevrátil, tudíž to byl vězeň na útěku, a v té době měl spáchat vraždy za které dostal doživotní trest.
Posouzení viny není na laicích, nýbrž na soudcích. A verdikt soudu zněl jasně. Vinen. A tento rozsudek zněl od několika tribunálů.
Můžeme polemizovat o tom, zda li právo představuje spravedlnost, ale to nezmění nic na faktu, že soud uznal Kajínka jako vinného.
V roce 2017 se Miloš Mstitel rozhodl, že všem předvede kdo je v zemi prezidentem s právem milosti a osvobodil ho. A pokud si pamatujete, velká kritika padla na jeho hlavu. Oprávněně.
Znovu opakuji, v tomto případě nešlo o podání ruky provinilci, ale o demonstraci arogance moci.
Jak víme, mstitel Miloš celou svou politickou kariéru užíval lži, polopravdy, nařčení a manipulaci. Řekla bych, že to byla alfa a omega jeho kariéry.

Pokud bych měla nějak krátce posuzovat causu Petra Nečase, řekla bych, že on je ukázka toho, jak se ze slušného člověka, který je pod vlivem nenasytné ženské, stane loutka. Jak se z loutkaře stane loutka.
Přiznám se, že je mi ho líto.

Václav Havel dost možná kopal pomyslně za nějaký tým. Ale věřím tomu, že z dobrých pohnutek.
I to je rozdíl mezi milostmi od něj a od Zemana.

Pokud bych já měla tu moc rozhodnoutí, právo milosti a amnestie bych prezidentům vzala. Ano, v tomto směru bych okleštila jejich pravomoce.

11.03.2023 10:50:09 | Inannareagovat

Amestie Publikoval(a): umělec2 | Úvahy » Politické

Jak je naší tradicí, s některými názory opět nemohu souhlasit.

Pravdu máte v tom, že po Havlově amnestii bylo propuštěno nejvíce trestanců najednou.
Sice si tu dobu nepamatuji, ale nějaké povědomí o ní mám, protože dějiny a politika jsou předměty mých zájmů.

Je to prosté, až příliš prosté. Václav Havel byl humanista. Prostě byl. Ještě ke všemu byl filozofující humanista, který se ve svých hrách zabýval absurditou lidského chování.
V roce 89 došlo, naštěstí, k pádu komunistického režimu. Nastalo něco, co si sice všichni přáli, ale málokdo tomu věřil a tím spíše na to nebyl nikdo připravený.
Ale stało se a začala se psát nová epocha společnosti. Myslím, že Havel, jako správný humanista, chtěl, aby příležitost nového začátku měli všichni stejnou. A ve slově všichni jsou zahrnuti i vězni.
A tak se rozhodl udělit amnestii takovou, aby umožnila většině hříšníkům začít znovu a jinak. Dostali stejnou možnost nepopsaného listu, jakou měla celá společnost.
Dalo se čekat, že ne všichni jí popadnou za ten správný konec. Řekla bych, že jim bylo jasné, myslím tím Havla a jeho spolupracovníky, že nějaké procento trestanců se dopustí dalších zločinů a do vězení se opět vrátí.
Přesto jsem přesvědčená, že se rozhodl správně, když osvobodil tak velký počet provinilců.
Ano, někteří se dopustili opravdu ohavností, ale ruku na srdce. Nevybral jste si pro svůj příklad záměrně opovrženíhodné příklady? Tomuhle se říká manipulace. A to já neberu.

Klaus osvobodil nejvíce ekonomické prohřešky. Možná z důvodu, že se nepřímo na nich podílel. Protože svým častým tvrzením o neviditelné ruce trhu, která všechno nějak vyřeší a posune, napomohl k mnoha (přinejmenším sporným) deliktům.

Pokud si dobře vzpomínáte, Zeman při kandidatuře na úřad několikrát zopakoval, že amnestii, ani milost, dávat nebude.
Jak sám víte, i v tomto tvrzení lhal. Velmi sporné jsou jeho milosti kamarádům "hradních pánů." Tam nešlo o nic jiného než o zištnost. Co je ale horší, že v mnoha případech šlo o důvod "na just."
A pak tu máme velmi problematické propuštění na doživotí odsouzeného vraha Kajínka. Neřeším jestli byl Kajínek vinný či nevinný. To nepřísluší mně, ale soudům. A soud několikrát potvrdil, že Kajínek je vrah a dal mu za to trest.
Jeho propuštění byla Zemanova demonstrace moci. O nic jiného nešlo. Jen ukázat to, že on, Miloš Mstitel, může propustit i doživotně odsouzeného. Všem na just.

Takže pokud chcete být, jak říkáte, objektivní, dojdete k závěru, že největší pochopitelný důvod k propuštění tolika vězňů měl Havel. Společnost byla na prahu nové éry a tak dostal šanci téměř každý.
Naopak nejmenší důvody pro milosti měl Zeman, tč naštěstí už důchodce v zapomnění.
Dovolím si říct, že jeho důvody byly nejvíce podlé.
Nakonec, jeho pokřivený charakter mluví za vše.

11.03.2023 01:07:12 | Inannareagovat

Gramo nostalgie Publikoval(a): umělec2 | Povídky » Ze života

:) zase Vám berou staré dobré časy. A nedají si říct a nedají.
(dnes jen v dobrém, jsem milovnice hudby)

Myslím, že se mýlíte v některých věcech. Třeba v tom, že DVD vytlačilo CD. To není úplně správně interpretováno, protože šlo o odlišné nosiče. DVD bylo určeno primárně na obraz a zvuk, CD pouze na zvuk. Sice někdo používal DVD k uchování digitálních hudebních souborů (kvůli velikosti paměti média), ale bylo to krkolomné, protože ne každý CD přehrávač uměl DVD přečíst. Tedy přesněji řečeno, uměl to málokterý.
Řekla bych, že CD vytlačily vinylové desky z důvodu skladnosti a uchování kvality zvuku. Ale taky si myslím, že bylo každému jasné, že co se týče reprodukce zvuku, CD zdaleka nedosahuje kvality vinylu. Problém byl asi v tom uchovávání kvality zvuku. CD v tomto bylo podstatně lépe.
Stejně tak se mýlíte v bookletech alb. Na CD, pochopitelně zakoupeném, byly taky informace o muzikantech, kdo co složil, texty skladeb, grafika...potřebovali to prodat úplně stejně jako předchozí vinyl.

Určitě máte pravdu v tom, že hudební fajnšmekři vlastní velmi kvalitní gramofon a rozhodně kupují hudbu na vinylech, které zažívají skutečný comeback. Řekla bych, že pokud dnes muzikanti nevydávají na vinylech, v podstatě nestojí o to, aby je někdo bral vážně. Vydávají se dokonce vinylová alba z let, kdy se lisovalo pouze na CD.
Nedávno jsem navštívila v zahraničí obchod s hudebními nosiči a jednalo se pouze o vinylové desky. Ohromný výběr snad všech žánrů, stovky a stovky alb. Přestože jsem si tam žádnou desku nekoupila, být v tom obchodě byl neuvěřitelný zážitek. Už jen pozorovat lidi jak berou ty desky do rukou s obřadným respektem a úctou.

Digitalizaci hudebního průmyslu se nedalo zabránit. Prostě pokrok. Zvuk zaznamenal dočasně sestupnou tendenci a kvalita se dotkla téměř dna. Ale po všech formátech různých Mp3, WMA, OGG atd, někdo přišel na formát FLAC a tam už jde o kvalitu zvuku velmi slušnou, protože při komprimaci dochází k minimálním ztrátám. Pokud máte skladbu ve formátu FLAC, mluvíme o velikosti třeba taky přes 100 Mb/skladba. A to už je opravdu kvalita, která se dá srovnávat s vinylem.

Dovolím si nesouhlasit se zmíněnou kvalitou textů. Myslím, že je to stále stejné. Vydávají se písně, které mají dobré, nebo výborné texty, ale také se vydávají úplně pitomé písně. A v minulosti to bylo stejné. (nemluvím primárně o českých písních)
Když poslouchám texty třeba The Beatles, nechápu co na tom je. Vždyť jsou mnohdy velmi triviální.
(Ne, kapelu Kabát nebudu zmiňovat, protože to je úplně bezpředmětné. A nadávat se mi nechce. :D)

Miluju hudbu a mám ráda kvalitní zvuk. Investovala jsem, v rámci svých možností, do kvalitních reproduktorů a užívám si každou chvilku poslechu. A sousedi mnohokrát se mnou :D
Protože kvalitu zvuku potřebujete jak na Vivaldiho, tak na AC/DC. A co si budeme, poslech skladby Thunderstruck na nějakých chrastítkách je úplně o ničem.

Třeba dělení alb mi nevadí. Stejně má každé album dvě tři skladby, které stojí za to. Zbytek je tak nějak navíc. Navíc ovšem neznamená zbytečný.
A blahořečím streamovacím společnostem, protože máte za celkem nízký poplatek cokoli si vzpomenete. Vyjde novinka, máte jí. Hned. A po poslechu se můžete rozmyslet, jestli si album chcete koupit, nebo ho necháte těm, kteří ho umějí ocenit jinak než vy.
Tímto způsobem si za své peníze koupíte pouze věci, které chcete opravdu mít. Třeba na zmiňovaném vinylu.

20.02.2023 00:25:35 | Inannareagovat

*-*Do Nového roku Publikoval(a): Květka Š. | Básně » Ostatní

Cheers

30.12.2022 20:06:41 | Inannareagovat

O násilí a násilnících Publikoval(a): Inanna | Úvahy » Sex, erotika

Je mi to líto, tak strašně líto.

27.12.2022 20:18:38 | Inannareagovat

O slibech Publikoval(a): Inanna | Úvahy » Ze života

Úžasný, že jste došel až k tomu pokleku.

27.12.2022 19:57:27 | Inannareagovat

O slibech Publikoval(a): Inanna | Úvahy » Ze života

Každý by měl mít v duši takové místo.

27.12.2022 19:55:02 | Inannareagovat

Projeto Publikoval(a): umělec2 | Úvahy » Ze života

Žvásty, žvásty a zase žvásty.
A co je na těch Vašich žvástech vůbec odporné? Ten stesk po starých časech, těch komunistických!
Uvědomujete si to vůbec? Ne, jinak byste takové pitomosti nemohl napsat.

Už jednou jsem ve svém komentáři pod Vašim textem napsala, že se neorientujete ani trochu v dění, protože jste zamrzl někde v osmdesátých letech dvacátého století. Vůbec nechápete, že dnes není ani myslitelné to, co v minulosti bylo normou.

Jste přesně ten jedinec, který kolem sebe bude chrlit jed, protože nikdo nedělá nic dobře. Je jedno jestli se jedná o konfidenta StB Babiše, nebo o intelektuála Fialu. Případně o jiného poslance, či vrcholného politika.
Patrně Vám vůbec nedošlo, že je naprosto žádoucí, aby bylo více politiků, kteří jsou politici celoživotně. Třeba od těch nejmenších postů až po ty vrcholné. A víte proč? Protože to prostě po těch všech letech konečně umí, jsou to profesionálové, kteří vědí jak věci fungují.

Ani Vám nedochází, že stát tu není od toho, aby občany vodil za ručičku. Jinak řečeno, každý občan se musí starat sám o sebe. Takže proč by se měl starat o něčí blaho? Důvod, jeden rozumný důvod!?
Přísloví říká, že každý je strůjce svého štěstí. A je tomu tak.
Jistě, jsou lidé, kteří mají handicap, nebo třeba matky samoživitelky. A tady nastupuje stát, aby natáhl pomocnou ruku.

Ale určitě se stát nemá starat o to, aby měl Franta příští rok na svou oblíbenou dovolenou v Chorvatsku, nebo aby paní Kamila měla na nová prsa.
Takže pokud přijde doba ve které je třeba se uskromnit, je třeba se uskromnit. Dobrý hospodář počítá s časem nezdaru a tak ho nepřekvapí, že nezdar občas přijde. Ano, počítá s tím tak, že si odkládá na horší časy a pak žije z úspor.
To je totiž normální, víte!?
Dokonce je normální, že důchodci mají na penzi našetřeno a pak ty našetřené peníze utrácejí. Pokud se někdo choval nezodpovědně, nešetřil. A pak je odkázaný jen na důchod od státu, který může být všelijaký.
Je to chyba jedince, nebo systému?
Ano, opět tu máme handicapované, nebo třeba matky samoživitelky, které se mají co ohánět. V tu chvíli je na scéně opět stát a jeho sociální systém.
Ale určitě ne dříve. Každý má povinnost starat se sám o sebe. A ač se Vám to nelíbí, je spravedlivé, že jsou bohatí, kteří neví co by, a že jsou chudí. (čímž nechci chudobu nijak znevažovat)
Myslím, že v naší západní kultuře má chudoba jinou tvář, než třeba ta Bangladéšská.

Pokud se domníváte, že cenu energií utváří privatizace některých podniků, měl byste si přečíst něco o systému vývoje cen energie.
Pokud se domníváte, že vláda řeší inflaci tištěním peněz, čtěte jiná média než je Blesk, nebo Mf Dnes. Může Vám to jen prospět. Protože blbě pindat umí každý. I Vy.

05.09.2022 16:55:04 | Inannareagovat

Básník a Aurora Publikoval(a): Malá mořská víla | Básně » Láska

Jen kati duše
nezůstanou stranou....

Úžasné spojení.

31.08.2022 22:05:01 | Inannareagovat

A venku zpívají ptáci Publikoval(a): Malá mořská víla | Úvahy » Ze života

Přitom staří by měli spěchat o poznání více než mladí, kteří mají více času před sebou.

14.05.2022 11:45:24 | Inannareagovat

Lidská nenažranost Publikoval(a): umělec2 | Povídky » Ze života

Šmankote, to je zase výplod...

02.04.2022 10:03:23 | Inannareagovat

Objetí Publikoval(a): mkinka | Básně » Láska

Krásný.

19.03.2022 23:51:02 | Inannareagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí