Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 25 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Když sněží... Publikoval(a): Namaroniké | Básně » Ostatní

To jsem si zase pomohla...do hrobu.

14.12.2012 23:30:59 | Namaronikéreagovat

Když sněží... Publikoval(a): Namaroniké | Básně » Ostatní

Jsem spíš orientovaná na prózu. Že vyplodím báseň jsem si slíbila v březnu...ehm...pokud mě něco napadne, ráda své dílo přiupravím...do roka a do dne...:o)

14.12.2012 23:24:52 | Namaronikéreagovat

Když sněží... Publikoval(a): Namaroniké | Básně » Ostatní

Díky. Jak jsem podotkla v anotaci, nepovažuji se za básníka, a takhle to dokazuji. Tady jsem úmyslně nechala zbytek příběhu na čtenáři, vymyslet další verš by pro mě nejspíš bylo nesplnitelné...:D

14.12.2012 23:19:10 | Namaronikéreagovat

Začátek Publikoval(a): VousatýVagabund | Povídky » Fantasy

Zdravím a doufám, že tě v začátcích moc nevyděsím. :)
Co se týče povídky, v první řadě silně bije do očí spousta chyb. Některé z nich jsou tuším hloupé překlepy, které se dá odstranit tím, že si po sobě text přečteš (jedněmi dveři, nástrojů p kterých atd.) Další jsou gramatické...moc nevím, co k nim mám v tomhle počtu říct. Pokud to s psaním myslíš vážně, budeš na nich nejspíš muset zapracovat. To samé platí o špatném slovosledu vět.
Tak se dostávám k dalším chybám už spíš stylistickým. Psaní v druhé osobě možná vtáhne čtenáře do děje, ale celkově vypadá hodně zvláštně. V podstatě si v první chvíli představím, že se věci dějí mně a v tomhle případě to vůbec není příjemný pocit. Navíc mi jako holce absolutně nevyhovuje mužský rod povídky.
Přestože příběh by mohl být docela dobrý, věty a text celkově je hrozně strohý spíš popisný a ne moc čtivý. Předkládáš moc informací najednou a čtenář skoro nestíhá sledovat, co všechno se vlastně postavě stalo.
A ještě pár detailů. 1. Přímá řeč se píše do "uvozovek" a má svá pravidla. 2. Není moc logické, aby se dcera doktora Blažeje jmenovala Amanda. Česká nebo anglická jména, je lepší je nekombinovat.
To je pro začátek snad vše. Přeji hodně štěstí s další tvorbou a snad jsem neurazila. Neměla jsem to v úmyslu. :)

23.10.2012 00:07:06 | Namaronikéreagovat

Verše psané pro tebe... Publikoval(a): Namaroniké | Básně » Láska

fajn, budu o tom dlouze a filozoficky rozjímat...spokojen? :D

01.03.2012 00:23:13 | Namaronikéreagovat

Hvězdná samota Publikoval(a): Namaroniké | Balady, romance » Ostatní

díky za podporu, ale v tomhle případě se mnou už v podstatě nic nehne...xD

26.02.2012 16:24:46 | Namaronikéreagovat

Když se žene bouře Publikoval(a): Namaroniké | Povídky » Ostatní

děkuju :)

25.02.2012 12:10:50 | Namaronikéreagovat

Princezna v hadrech Publikoval(a): Dolma | Povídky » Fantasy

Zdravím,
tohle je po dlouhé době poprvé, co tu mám z díla takhle smíšené pocity.
V první řadě bych podotkla, že se text moc nehodí do sekce fantasy povídek. Podle názvu jsem usuzovala na pohádku, po přečtení mi spíš připadá jako úvaha, ale rozhodndě ne typická. Kažodpádně od povídky navíc fantasy bych čekala něco jiného, více rozvedený příběh, hovorovější způsob mluvy v přímé řeči a podobně. Těžko říct, nechám na Vašem zvážení...
Musím říct, že po stránce gramatické a stylistické nemám vůbec co vytknout, takže to spíš vyzkouším pocitově. Některé aspekty mi myšlenkově připadají hodně moderní, jiné zase trochu staromódní. Celkově se mi v některých částech textu asociovalo křesťanství, přestože to asi nebyl záměr (pokud nepočítám přímé odkazy na něj).
Shrnuto a podtrženo, dílo asi jednoduše nezapadá do mého okruhu četby, ale věřím, že své čtenáře si najde, právě proto také radím jinou sekci, jelikož vidím, že v kontextu této si jej mnoho lidí nepřečetlo, což je škoda.
Jako vždy doufám, že jsem Vás komentářem (a jeho přehnanou délkou) nějak nepohoršila nebo neurazila, pokud ano, neměla jsem to v úmyslu a omlouvám se. Také přeji hodně štěstí v další tvorbě! :)

24.02.2012 16:48:27 | Namaronikéreagovat

Hvězdná samota Publikoval(a): Namaroniké | Balady, romance » Ostatní

no, díky...tohle jsem psala na vrcholu puberty, tak před čtyřmi lety (možná více)...básně už roky nepíšu a k těm pár, co tu jsou se stavím hodně kriticky, ale i tak díky, kdybych měla v úmyslu pokračovat, tohle by mi pomohlo, a to se cení...;)

21.02.2012 00:48:45 | Namaronikéreagovat

Znala jsem jednu malou holku Publikoval(a): Namaroniké | Úvahy » Ostatní

...

13.02.2012 17:32:47 | Namaronikéreagovat

Hledání síly temnot (část 2.) Publikoval(a): Richter Rosenheim | Povídky » Ostatní

Tak jsem přečetla oba díly a mám tak trochu smíšené pocity.
Děj samotný vypadá docela "sjízdně". Hned na začátku první části jsem si řekla, že tohle vypadá konečně zase na jednu pořádnou klasickou fantasy s elfy, draky a hrdinou s pořádným obouručním mečem. No a pak se mi to někam začalo vytrácet.
Co se týče pravopisných chyb, od prvního dílu ses hodně zlepšil. Trochu bych vytkla psaní přímé řeči. V první řadě, když máš přímou řeč a za ní zbytek věty, píše se na konci přímé řeči čárka, ne tečka. Například - "To máme dnes úchvatné počasí," poznamenala Petra ironicky a začala hledat deštník.
Taky je lepší umístit pro přehlednost každou novou přímou řeč na nový řádek.
A poslední věc, pokus se rozepsat více do podrobna, detailněji popisovat okolí i postavy, a taky psát v delších souvětích. Pomůže to čtenáři lépe se zorientovat ve světě, který mu nabízíš, a lépe se tam "zabydlet". Vím, že někteří lidé píší občas v kratších větách pro lepší spád děje, dokonce tak sama píšu. Patří to k osobitému stylu psaní, ale je třeba naučit se, kdy je to prospěšné, a kdy to naopak povídce uškodí.
Hodně štěstí v dalším psaní. A pokud bude každý další díl alespoň o tolik lepší než předchozí, jako byly první a druhý, budu se na každý další těšit. A zvláště na ten poslední. ;)

31.10.2011 22:34:04 | Namaronikéreagovat

NKK: Na střeše (III.) Publikoval(a): Namaroniké | Povídky » Fantasy

Aha...to není vůbec špatný nápad...xD
Přiznám se, že se mi zatím žádný takový příběh nepodařilo uzavřít, právě z toho důvodu, že jsem "ztratila nit" a příběh se stal špatně čtivý, takže jsem ještě nepřemýšlela, co potom, ale tentokrát se opravdu poctivě pokouším dokončit, co jsem začala. I tu nit si ještě pořád hlídám. :D
Až dojdu k úspěšnému konci, určitě se pokusím nějak to přepracovat do schůdné formy, ale zatím vím o pár lidech, kteří čekají na pokračování a i kdyby to bylo jenom kvůli jednomu, uveřejním zatím díly jak mi odpadnou od klávesnice. Snad to zatím vydrží s touhle provizorní formou...
Ale díky za tip, bude se hodit...;o)

06.11.2011 23:52:43 | Namaronikéreagovat

NKK: Na střeše (III.) Publikoval(a): Namaroniké | Povídky » Fantasy

Díky za pozitivní komentář. :)
Problém je asi jenom v tom, že v tuhle chvíli sama nevím, kam se vlastně příběh ubírá. Znám jenom fakta (a to dokonce ne všechny) a nechávám to tak nějak volně plynout. Ztráta nebo neštěstí...no, vlastně nevím, jak by se tam mohly dostat, ale jim se to povede...xD
Dalšího dílu mám právě teď asi polovinu a budu se ho snažit dokončit co nejdříve. Sice bude spíše o těch faktech, ale snad se i tak bude líbit. ;)

03.11.2011 22:51:46 | Namaronikéreagovat

Dnes budu vyprávět příběh... Publikoval(a): Namaroniké | Povídky » Romantické

Díky za chválu a omlouvám se, že mi odpověď tak trvala.
Knížku sice nevydáváme (i když bychom jednou určitě moc chtěli, ale který psavec o tomhle nesní, že?), ale nějké ty další povídky určitě budou, hned jak se mi v lednu podaří přežít zkouškové. xD

25.12.2011 23:19:41 | Namaronikéreagovat

Vampír Publikoval(a): Arthur I | Povídky » Fantasy

Další důkaz, že s upíry může být občas i zábava, zvlášť, když na sluníčku nehází na stěny prasátka...xD
Tohle mě pobavilo a můžu potvrdit, že i zvedlo náladu. Díky.

14.10.2011 18:29:00 | Namaronikéreagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí