Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 3 záznamů. Zobrazuji 1-3.

Sebevražda Publikoval(a): Narcysa Buttonová | Úvahy » Ostatní

Nejnesmyslnější zločin...víš...podle mě to není tak jednoduché...v jednom sem s tebou asi za jedno,ačkoliv ted´ budu sebevraždu obhajovat,nejsem shopen obhájit její smysl jako takový,protože s ním jako takovým také nesouhlasím,nebo ho spíše nedokážu pochopit.
To co se ale obhájit dá,je důvod proč,nemáme právo ji zakazovat.Když připustíme,že člověk má právo dělat cokoliv,co přímo neohrožuje ani neomezuje jinou lidskou bytost,což je vlasně základní kámen našeho společenstí,nabízí se otázka jakým právem chceš někomu zakázat vzít si život,pokud tím nepoškodí nikoho jiného než sebe(ano vím,žal příbuzných,ale ten jako takový nemůže přece právně omezovat jedince v rozhodování o jeho vlastních věcech,a život,to je vlastně jedna z nejvíce "vlastních" věcí co máme)Stejně tak by se to dalo rozšířit i na eutanasii a asistovanou sebevraždu. Pokud má zdraví člověk právo rozhodovat o svém životě a neživotě,proč by to samé právo neměl mít i člověk co zdraví není?
Dokonce bychom mohli zajít eště dál!Jakým právem může stát zakazovot užívání drog,nebo třeba kanibalismus? U drog vidím ještě jakýsi důvod spojený s ekonomikou a produktivitou.Kanibilismus?Tam mi zůstává rozum stát.Jak může stát zakázat zabránit dvoum dospělým lidem aby si dělali co chtějí pokud tím nikoho nepoškozují ani neohrožují?
Zákony by přece neměly určovat náboženství,dokonce ani etika,zákon by měl sloužit pouze a jen pro dodržování lidských práv,sekundárně pak ještě pro ekonomiku,samozřejmně.

18.04.2008 23:01:00 | Yllyreagovat

Filosofická úvaha o životě Publikoval(a): Narcysa Buttonová | Úvahy » Ostatní

Hezké...sice místy trožku více či méně nesouhlasím (hlavně ohledně etiky)ale poslední věta věta je opravdu výstižná.

05.03.2008 21:31:00 | Yllyreagovat

Inteligentní Shazovač proti teorii gravitace Publikoval(a): Ylly | Úvahy » Bůh, víra

Ona také "vědecká" teorie kreace není jediným jejich dílem.Právě proto aby mohla vůbec fungovat potřebuje řadu dalších,snad eště víc úsměvných teorií.Poslední, na kterou jsem narazil, byla teorie která vysvětluje,jak k nám může světlo z hvězd vzdálených miliony světelných let dorážet za pouhých pár tisíc let, aby si tak v datování neodporovalo s biblí, která tvrdí, že svět je starý cca 10 000 let.Jinak tohle jsou stránky jedno opravdu zatvrzelého kreacionalisty : http://www.memento.junweb.cz/index.htm .
V zásadě nemám nic proti věřícím, ale náboženský fundamentalismus, kerý se snaží tvářit jako věda, mě prostě připadá k smíchu...

02.03.2008 13:08:00 | Yllyreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí