Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 9 záznamů. Zobrazuji 1-9.

Hlavně, že se máme rádi! Publikoval(a): Eva Pincová | Fejetony, sloupky » Ze života

Myslím, že pro každého, kdo zná poměry v téhle "rodince", je ta povídka ještě o něco zábavnější...já si u ní pobrečel. Smíchy. Díky.

26.07.2011 10:46:00 | Lord Protectorreagovat

Myšlenka Publikoval(a): lady oToman | Povídky » Ostatní

Tentokrát jen drobné doplnění - lehce bych roztáhl rozhovor s Pepou, přijde mi, že by takhle rychle nevyletěl a je to zároveň příjemé a zábavné zpestření příběhu.

Jinak je povídka výborná, dobře se čte a celkově se mi moc líbila...

19.04.2010 18:52:00 | Lord Protectorreagovat

Pomeranč Publikoval(a): lady oToman | Povídky » Ostatní

Povídka celkem pěkná, příjemně se do ní člověk ponoří a i když v ní není moc popisu doby ve které se odehrává, dokázal bych si jí zařadit do Anglie v druhé polovině 19. století - a to nejen kvůli pencím :). Bohužel se tam občas vyskytují výrazy, které jí vytrhují z dobového slangu. Například výraz "ubalil" mu pěstí mě vyloženě tahal...za oči ?...v každém případě tyhle drobnosti bych upravil.
Stejně tak bych lehce poupravil myšlení a jednání paní Darwinové. Pokud byla ochotná tam chlapce nechávat takovou dobu, nevyhodila by ho přeci po jednom kiksu. Nemohl by při útěku za děvčátkem třeba něco vzácného rozbít? Ale to už je na zvážení autorky :)
Od první chvíle bylo celkem jasné, že klučina dostane na konci pomeranč. To by chtělo nějak víc napínat, nebo rozvést zápletku. Takhle to působí dost tuctově.

Jinak ještě jednou vyzvedávám navození atmosféry povídky, to bylo opravdu pěkné a příjemné překvapení.
Dobře se to čte a děj příjemně utíká. Po lehké úpravě by to mohl být skvost.
Nicméně na literu bych to i v této podobě považoval za lehce nadprůměrné dílo.

Než přidám nějakou svou novou povídku, doporučuji ti k přečtení povídky autora Daniel S., určitě v nich najdeš spousty inspirace...

14.04.2010 18:46:00 | Lord Protectorreagovat

Alurie Publikoval(a): lady oToman | Povídky » Fantasy

Doporučuji si povídku ještě jednou přečíst a opravit tu horu pravopisných chyb (od i/y až po čárky mezi větami), které trošku kazí dojem a odvádějí myšlení od příběhu jinam. Stejně jako bylo kdysi doporučeno mě i já doporučuji - převeď metrický systém délek na míle, stopy a palce. U fantasy povídek to zní mnohem přirozeněji. Dá se také použít přirovnání např. místo 100 metrů napsat na dostřel luku atd. Drobné nelogičnosti v příběhu se dají pominout, pokud čtenář nemá představlivost. (k čemu luk v lese tak hustém, že po pár krocích nevidí na mýtinu na níž stál???)
Jinak pěkná povídka, doporučoval bych ještě trochu více dramatizovat konec, když už tam není obvyklý happy end (čehož si celkem cením), neodbyl bych to třemi větami.

01.04.2010 18:43:00 | Lord Protectorreagovat

Facebook druhou realitou? Publikoval(a): lady oToman | Úvahy » Ostatní

K úvaze mám určité výhrady, nebudu je zde však publikovat. Jako jeden z málajsem odolával tlakům a Facebook jsem si nikdy nezaložil - a nikdy toho nelitoval. Jsem vděčný za tuhle úvahu, která ukazuje, že ne všichni mladí jsou "tupí" následovatelé moderních trendů, ale dokáží si udělat vlastní názor a stát si za ním (i za cenu částečného sociálního vyloučení).

01.04.2010 18:14:00 | Lord Protectorreagovat

Jen jeden den v mem životě... Publikoval(a): Syiaru | Povídky » Historické

Až na to že v době, ve které se povídka odehrává by neříkal "ahoj", ale nanejvíš "buďte pozdraveni" :-)
Jinak pěkné...

12.03.2009 11:43:00 | Lord Protectorreagovat

Manželství... Publikoval(a): Hříšná | Povídky » Historické

Já sám o tom zas tolik nevím, jsem ještě mladé "máslo", ale mám příklad zeživota: Můj dědeček má rád pivo, kouřil a my děti jsme mu nechtěly dávat pusu, protože "píchal" (myšleno jeho strniště). Babička měla po svých dětech prsy asi jako ve tvé povídce. Já jí pamatuju jen jako malou a podsaditou stařenku. Přesto, že mi tvá povídka trošku tyto dva lidi připoměla(až na ty zuby), jejich vztah byl jedinečný. I ve svém pokročilém věku byly jako dvě hrdličky a rozdávali tím všem kolem sebe radost, štěstí a novou naději. Co se týče jejich sexuálního života, byly...no řekněme netolerantní. Tedy nedali si pokoj ani když tam měli vnoučata :-).Od doby, kdy babička minulý rok zemřela, děda už jen chřadne a život pro něj ztratil smysl. To je jen ukázka jednoho z manželství. Ne po 30-ti, ale téměř po 55-ti letech. Nemyslím si, že bys byla naivní, já bych řekl spíš neznalá. A při psaní si po sobě článek párkrát přečti, ať se vyvaruješ chyb a překlepů.

20.11.2008 08:26:00 | Lord Protectorreagovat

Stručný životopis jednoho zlosyna Publikoval(a): Adri | Povídky » Ostatní

Souhlasím,že sval může prasknout,ale zlomit se...Nic jsem sem zatím nedal,jelikož jsem tu jen něco málo přes týden.Navíc mám problém začínajících autorů tj.Napíšu něco co mi připadá fakt super,nějakou dobu to upravuju,pak to necham uležet.Když se k tomu za nějakou dobu vrátim a přečtu si to,zkritizuju sám sebe a smažu to.Teď mám však nového cenzora v podobě své přítelkyně a ta mi zakazuje cokoli smazat.Takže,když se jí něco bude líbit,dam to sem.Teď mam jednu povídku rozdělanou,počítím,že během 14 dní bych jí sem mohl strčit,takže si jí můžeš přečíst a zkritizovat.Zatim se měj...

13.02.2007 08:05:00 | Lord Protectorreagovat

Stručný životopis jednoho zlosyna Publikoval(a): Adri | Povídky » Ostatní

Co se historie týče,Dan má mnoho zkušeností a zatím se mi nestalo,že by se v historii pletl.Já sám se v historii tolik nevyznám a tak do toho sporu zasahovat nehodlám.
V té povídce mi některé věci dost nesedly.Když pomineme zřejmě trošku zvrhlé choutky,které máš,zastavil jsem se ještě nad něčím.Strašně by mě zajímalo,jak zní
!!!PRASKÁNÍ!!! čerstvého masa.To je opravdu Best.Vždy jsem myslel,že praskat můžou kosti,klacky kameny a další věci pevného skupenství,ale maso???
A pak jsem se musel pozastavit nad jménem Boblig.Někomu možná může připadat,že jeho jméno drásá uši,ale mě to připadá spíš jako pobublávání smrduté bažinky uprostřed zapadlého lesíka.
Toť asi vše co k tomu můžu říct.Možná tvá povídka zaujme lidi s podobnou ...náturou???... a ti ti potom vyjádří svůj obdiv.To já ale,bohužel(nebo spíš bohudík),nebudu.

29.01.2007 11:56:00 | Lord Protectorreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí