Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 44 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

No vidíte! Slušovice jsem ani nezmínil. Je mi líto jak se na Vás Havlův projev ze srpna 1990 projevil. Slušovice byly nadějí pro rozumnou ekonomickou transformaci. Místo toho duo Vašek+Vašek je zahubilo.

11.10.2015 07:50:18 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Jinak je na Vás vidět jak hezké komunistické manýry na Vás bolševik zanechal. Arogance a kritika kritizování, nikoliv kritiky samotné. Mám právo Havla kritizovat, Vy máte právo kritizovat mne, nemáte právo kritizovat to, že kritizuji - teda pokud nejste komunista nebo fašista. Pak byste na to měl právo.

11.10.2015 07:47:32 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Můj otec komunismus prožil a byl i vězněn. Havel je pro něho synonymem k největšímu odpadu a sviním. To si nevymýšlím. Jeho odpor k Havlovi je mnohem větší než můj.

11.10.2015 07:46:04 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Vrátil do Evropy je bohužel dnes eufemismus pro vytáhl z ruské řitě do americké. My jsme v Evropě byly vždycky v něčím područí (jedno za Berlína, Vídně, Moskvy nebo Washingtonu), on nás akorát přesunul z jednoho zadku do druhého.

11.10.2015 07:43:50 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Cítíme to podobně a děkuji za Vaši podporu.

11.10.2015 07:42:01 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Gratuluji k vítězství v soutěži ageismu a arogance. Pokud nemáte nějaký lepší argument, nashledanou.

11.10.2015 07:41:12 | Stalkerreagovat

Václav Havel - proč pro něho netruchlím? Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Ostatní

Přiznám se, že jsem nečekal, že tu ještě na tento hodně starý text budu odpovídat, ale zabrousil jsem sem a musím říct, že mne udivuje a mile překvapuje jak velká diskuse se tu urodila. Zkusím tedy aspoň na Vás reagovat, k některým z bodů.
1. Přesně nechápu jakou to má souvislost s mým textem, ale nijak Vám to nerozporuji.
2. Čísla zhruba odpovídají (cca. 1,5 mega), Havel ovšem spustil jakési "usmíření", které bezcharakterní komunisté využívají ke své ochraně a prospěchu. Jestli to byl jeho záměr nebo jen naivita, je těžké říct. Dříve bych možná řekl, že záměr. Dnes spíše naivita.
3. To je ryze věc osobního názoru. Respektuji Vás.
4. Toto je již velice dlouhá doba co jsem o tom četl a přiznám se, že nyní Vám k tomu toho moc více povědět nemohu.
5. Je to možné, ale měl si uvědomovat svou politickou autoritu, kterou v roce 89 měl a neměl slibovat něco co nemohl zajistit. Toto je trochu "generál po bitvě", ale opravdu si nedokáži vysvětlit jak se mohl dopustit takové chyby než, že šlo spíše o obelhání lidí.
6. Slyšel jsem v tomto ohledu (později) skutečně i jiná jména (něco kolem Richarda Falbra), ale obecně je přisuzován Havlovi.
7. Pokud jde o "Kosovskou republiku", zjistěte si informace o jejích zakladatelích, především o neblaze proslulém teroristovi, vrahovi a narkomafiánovi Hašhimu Thaćim, ale i dalším. Albánská narkomafie sponzorovala celý "osvobozenecký boj" kosovských Albánců. Výsledkem je černá díra Evropy z níž desetitisíce lidí migrují a která je fakticky neudržitelná s obrovskou nezaměstnaností a národními spory vyvolanými srbským i albánským šovinismem. Pokud jde o islám, je to ideologie dobyvačná a expanzivní, nepřátelská a triumfující. Je to ideologie válečná, kterou považuji v současné době za největší nebezpečí pro Evropu (jsem kritikem náboženství obecně, ale islám považuji za nejnebezpečnější). Do této diskuse se, ale pouštět nechci, byla by vleklá a jak v případě Kosova, tak v případě islámu by se týkala něčeho jiného. Že je Kosovo stát ovládaný islámskými teroristy a narkomafií je nezpochybnitelná informace (viz UĆK).
8. Jeden z posledních politických vězňů a za to dávám klidně ruku do ohně, byl Uhl propuštěný v prosinci 1989. Pokud mezi těmi 20 tisíci bylo pár (a troufnu si říci, že více než prstů na dvou rukách určitě ne) politických vězňů, tak to neospravedlňuje tuto Havlovu tragickou chybu z níž vzešla i řada vražd a znásilnění recidivisty. V otázce Klausovi amnestie s Vámi souhlasím.
9. Jak?
10. Velice hezký argument. Klidně to napíšu česky, anglicky, rusky, německy, španělsky. Prostě jsem měl tehdy náladu to takto napsat.

Pokud jde o závěrečnou část Vašeho komentář, že to vyplulo, až "nyní" na povrch, domnívám se, že na povrchu to bylo, ale mnou zmíněný kult osobnosti to zvýraznil a posílil jako určitou obrannou reakci proti sobě.

11.10.2015 07:40:23 | Stalkerreagovat

SSM Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Myslím, že se nějak pleteme v tom co si chceme celou dobu říct. Mě je Zeman "ukradený" v otázce tohoto článku. Jde mi o svazácké chování mladých přívrženců K. Schwarzenberga, vč. výhružek násilí a šikany za odlišný názor než jaký je stanoven masmediální propagandou.
Že Zemanovci dělají hovadiny a že Zeman překrucuje některé výroky Schwarzenberga je jasné a nepochybuji o tom. Stejně tak jsem se osobně zastal Schwarzenberga, když různí zbabělci využili jeho prohlášení o Benešových dekretech, se kterým osobně vůbec nesouhlasím, k tomu, aby "přeběhli" k Zemanovi. Schwarzenberg řekl kravinu, která ho stála presidentské křeslo, ale různí ubožáci jí zneužili. V tom jsem se Schwarzenberga zastal.
"Vládneme, nerušit!" jsem viděl už dávno. Relativně dobrý dokument a bylo tam vše co se v 90. letech dělo za prasárny ukázáno. Ale zase - nijak to nesouvisí s mou trochu delší úvahou jejíž podstata je v tom, že lidé se znova chovají jako zfanatizovaná svazácká stáda, která nepřipouští odlišný názor a zastrašují lidi kvůli odlišnému názoru. Příklady toho jsem vyjmenoval v úvaze.

01.02.2013 21:07:07 | Stalkerreagovat

SSM Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Pokud jde o Schwarzenbergův slib kolaborantské šlechtě, tak např. tady:
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Toto-se-nemelo-dostat-ven-Svedectvi-odkryva-sokujici-slova-Schwarzenberga-260756
Pokud jde o Schwarzenbergovo napojení na Mrázka, tak např. tady:
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/schwarzenberg-byl-obchodnim-partnerem-mrazka/

"A byl to zase Karel Schwarzenberg, který tehdy pronajal některé pozemky a nemovitosti firmě Orlík v čele s Miroslavem Provodem, která provozovala hotel stejného jména. Právě na toho se vztahuje nedávná amnestie, kterou Karel Schwarzenberg z počátku podpořil.

Provod si objekty areálu pronajal od státu roku 1994 na 25 let, tedy až do roku 2019.

Spolu s Provodem byl ve firmě Hotel Orlík s.r.o. společníkem i kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr, ale i dnes už zavražděný mafiánský boss František Mrázek."

01.02.2013 20:59:56 | Stalkerreagovat

SSM Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Totalita jedné strany byla nahrazena totalitou jedné myšlenky (resp. způsobu myšlení). Setkal jsem se s přívrženci Schwarzenberga, kteří hovořili naprosto normálně, objektivně a racionálně a jejich důvody jsem přijímal. Ale většinou jsem se setkal s hysterickými záchvaty a čirým fanatismem a fanatismus do demokracie moc nepatří. Stejně tak by do demokracie nemělo patřit politické násilí, bohužel je součástí české společnosti a i jiných demokratických společností.
Knížetovci totiž neútočí na Zemana. Kdyby útočili jen na Zemana, tak nic neřeknu. Oni útočí na Zemanovi stoupence a to je mnohem horší. Naproti tomu jsem nepotkal jediného Zemanova stoupence, který by útočil na právo "knížetovců" vyjádřit svůj názor. Navíc kníže není opozice. Kníže je představitel nejtvrdšího a nejzakonzervovanějšího establishmentu masově podporovaného médii. Pokud si myslel opozici ve smyslu odlišného názoru, tak ať je slyšet. Čím víc je slyšet tím lépe, ale ať není slyšet tím způsobem, který jsem popsal v článku, tedy "já schwarzenbergovec mohu vyjádřit svůj názor, ale ty bolševiku, komunisto, lemple, důchodče nesmíš vyjádřit svůj názor". To pak není vyjádření opozice, ale vyjádření bolševicko-fašistického způsobu myšlení.
Po roce 89 mohou masmédia útočit proti všem a dělají to tak. Proti všem kdo mají odlišný názor a bagatelizují je takovým způsobem, až snaží jejich vliv vynulovat. Diktatura strany byla nahrazena diktaturou médií.
Nemusíš se mnou souhlasit, já tvůj názor beru, protože nejsem členem SSM. Akorát ti oponuji a Zemana se nezastávám (nemám ho rád pro jeho opoziční smlouvu, bratrství s Klausem apod.).
PS: tvoje zamyšlení jsem četl. Zajímavé, ale ve volbách jsem dal přednost menšímu zlu, tedy Zemanovi.

01.02.2013 15:07:27 | Stalkerreagovat

Úpadek národa Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Důležité je, aby se do čela té iniciativy Vraťte nám stát, nedostala žádná osobnost. VŮBEC ŽÁDNÁ! Zní to anarchisticky? Možná, ale vedoucí osobnost v nějaké organizaci/straně může skončit jen dvěma způsoby:
Rozkolem, nebo opuštěním původních cílů. Daleko lepší je soubor tisícovek, či lépe desetitisícovek anonymních lidí, kteří změní věci společným úsilím.

12.10.2012 14:04:08 | Stalkerreagovat

Úpadek národa Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Nejsem si těmito iniciativami jist. Viz Holešovská výzva vedená bandou šílenců. Vzhlížím k ideálu islandské revoluce z roku 2009, kdy lidé sesadili zkorumpovanou vládu, postavili premiéra před soud, sepsali novou ústavu bez účasti politických stran na jejím vzniku, ústavu, která bude brzy předložena k všelidovému referendu a v jiném všelidovém referendu odhlasovali ukončení spolupráce s MMF a nesplacený zločinného dluhu. To je pro mě ideál přímé demokracie. Skutečná vláda lidu a ne vláda partajních kádrů.
Sesazení Lessyho byla pro mě docela nepříjemná rána, protože působí jako člověk, který chtěl s policií něco konečně udělat. Problém je v tom, když se na policii sejde gauner (Kubice) a férový člověk (Lessy). A ještě horší je, když gauner má vyšší postavení než férový člověk.

11.10.2012 22:53:44 | Stalkerreagovat

Úpadek národa Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

V zásadě jsme na rozcestí. Buď bude takových jako jsme my přibývat a vydobudeme si nastolení demokratického zřízení, nebo budeme zůstávat osamělým hlasem volajícím z pouště a diktatura té či oné formy se tu objeví.

11.10.2012 21:51:31 | Stalkerreagovat

Úpadek národa Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Reakci hodím do dvou oblastí, protože se částečně rozchází.

1. pokud jste měl možnost vidět video uveřejněné na internetu, tak Frištenský nikoho nenapadl. Pokud policisté považují šťouchnutí za těžké napadení tak máme skutečně rozmazlenou a zženštilou policii. Plus, "napadený" policista prohlásil, že ho Frištenský udeřil do zátylku. Nic takového na videu nebylo patrné, to znamená, že policista jasně lhal o tom co se stalo a ještě se při svém chování nechal natočit.
Především policisté napadli ty bezdomovce, což mohou dosvědčit i všichni lidé, kteří stáli okolo a kteří se bezdomovců i Frištenského zastávali. Policistům neujeli nervy, policisté ze své pozice "ochránců" moci prostě moc zneužili.

2. Tohle je trochu offtopic reakce, ale ve vašem příspěvku to bylo taky offtopic. V České republice neexistuje demokratické zřízení. Je tu parlamentní "demokracie" a ta je latentní formou autoritářského režimu, či diktatury. Na celém světě je max. půl tuctu států, které lze snad možná nazvat demokratickými. Svoboda slova, tisku a shromažďování jsou demokratická práva. Stejně jako svoboda politických stran, ale pokud neexistuje mechanismus odvolání a potrestání politiků ze strany voličů, pokud neexistuje mechanismus silného petičního a referendového zákona, pak se demokracie mění v diktaturu politické a ekonomické menšiny nad většinou. Váš argument o tom, že lidé volí ty samé lidi je naprosto lichý. V roce 2010 lidé volili "změnu". Zvolili Věci veřejné a TOP09 a do parlamentu se tak dostala totálně zkorumpovaná politická strana a strana vedená psychopatickým demagogem, který si vzal tuhle zem jako rukojmí (prohl. K. Samkové o nejlepším ministrovi financí na světě). V roce 2006 zvolili změnu v podobě Strany zelených a ta se stala ocáskem ODS... v parlamentním zřízení demokratická změna neexistuje. Parlamentní demokracie je svoboda zvolit si svého diktátora a v takové pseudodemokracii ovládané oligarchií, masmédii a neodvolatelnými politiky odmítám mlčet. Proto jsem taky napsal tuto úvahu. Dokud nebude v téhle zemi zaveden kvalitní petiční a referendoví zákon, takový jako jsou ve Švýcarsku nebo na Islandu, budu tento stát považovat za diktaturu oligarchie a jejích mafiánských klanů a frakcí. Protože tak to je. Každá parlamentní strana, která přičichne k moci se stane frakcí té či oné oligarchie a je jedno jestli je levicová, nebo pravicová. Dokud nebude moci občan ztrestat politika již během volebního období, popř. tvrdě (konfiskace majetku, deportace - po vzoru antického Řecka) po jeho volebním období, když se ukáže, že byl neschopný a zkorumpovaný, pak žijeme v diktatuře menšiny nad většinou. Tenhle názor nezměním, protože sám jsem, kdysi naivně a bláhově věřil v "parlamentní demokracii", ale skutečnou demokracií je jen ta přímá. Vím, že tohle byla hodně offtopic reakce, ale musel jsem reagovat na vaši výtku, že žijeme v "demokracii".

11.10.2012 21:19:21 | Stalkerreagovat

Družstevní hospodářství Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

:D:D:D jsem ukecanej :D:D:D zrovna jsem, ale neměl moc času.

21.03.2012 18:11:37 | Stalkerreagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí