Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 10 záznamů. Zobrazuji 1-10.

Opět něco o radaru Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Politické

Opravdu věříš tomu, že kvůli radaru v ČR vypukne "2.kolo" zbrojení? Pokud má nastat "2.kolo", pak to nebude kvůli radaru v ČR, bude to kvůli dlouhodobým problémům, které mezi sebou mají jednotlivé vlády. Nemluvě o tom, že v dnešním světě jsou i účinější zbraně než rakety, jsou jimi "chodící bomby" a takovou bombu si může udělat téměř kdokoliv i v domácích podmínkách a ty žádný úřad na světě nespočítá.

25.10.2008 01:14:00 | Kirkhofreagovat

Policie přináší svými postupy neonacistům body Publikoval(a): Metcheque | Úvahy » Politické

No tak toto téma si vyžaduje reakce a komentáře. Určitě je to zajímavý pohled na celou situaci a jistě není pochyb o tom, že je potřeba bojovat proti neonacismu celkově. Ač jsem antifašista (zde bych rád zdůraznil pro nezasvěcené ANTIFAŠISTA nikoliv anarchista), souhlasím, že existuje tzv. pozitivní diskriminace. Existuje i rasismus, existuje mnoho dalších špatných věcí. Nicméně za některé situace, které jen zhoršují situaci mezi romskou a českou komunitou můžou zákony.
1) opravdu tu existuje jakási nedotknutelnost Romů, což určitě není dobře
2) zákony rozlišují mezi trestnými činy rasově motivovanými a "normálními" - což už samo dává záminku všechno dělit na "černou a bílou". Což je absolutní blbost neboť vražda je vražda, ubližení na zdraví je ublížení na zdraví, mělo by být jedno kdo je obětí, trest by měl býti vždy stejně vysoký.
3) velká benevolence zákonu k neonacismu. Ano neonacisti se ohánějí tím, že Romové se neumějí chovat, že nedodržují zákony "naší" země. Zde si je potřeba uvědomit, že pokud by to zde fungovalo tak jak má i neonacisti (i komunisti) by porušovali zákon. Takto jsou tolerováni i nepřizpůsobivý, ostatní omezující občané, ale i neonacistická pakáž hlásající svou zvrácenou (rádoby rozdílnou) nacistickou ideologii, trpí tím nejvíce jako vždy "normální" občan.
4) další věcí je, že média nás zahrnují situací na romských sídlištích jaký je tam nepořádek atd. V mém pojetí světa, kde nerozlišuji lidi podle rasy (rasa nemá význam) ani podle národnosti (úměle vytvořený pojem, který nemá žádný definující prvek) jsou to stejní spoluobčané jako staříci, kteří si na zahradě či ve svém domě skladují absolutně vše co kdy použili (snad i včetně toaletního papíru), pobíhají jím tam krysy, smrdí to přes celou ulici, omezují tím sousedy. I sousedi, kteří každý víkend palí své odpadky na zahradě (včetně plastů) mi vadí a nejsou to Romové ...

Problémem většiny je, že se nedokáží přenést ani přes rozdělení "černý-bílý" natož pak přes označení Čech-Rom.
Jsme prostě všichni lidé, pokud chcete někoho vyhladit kvůli toho, že je jiný nejste o nic lepší než nacisti a kolonizátoři, kteří pro svůj užitek zotročovali obyvatelstvo pro které nebylo největším výdobytkem pokroku mít střelné a co nejrychlejší zbraně - (např. indiánské civilizace ve střední a jižní Americe - v mnoha ostatních aspektech před Evropou. Či Tibet,který mohl dát světu mnoho moudrosti a mohl být duchovním centrem pro mnoho zájemců. A v neposlední řadě i Afrika, která prostě měla své tempo a svůj vývoj, byly tu i poměrně vyspělé civilizace, nicméně Evropani vyčenichali zlato a diamanty ... všichni víme jak to dopadlo). Pokud nechcete mít "pozitivní diskriminaci" všímejte si více i vlastních sousedů, bojujte za zlepšení zákonů, pokud tedy vy co se cítíte být nárůdkem "Čechů" ještě bojovat umíte ... o čemž silně pochybuji :).

Jinak úvaha to byla pěkná a upozorňující na první pohled přehlédnutelné téma.

24.10.2008 19:54:00 | Kirkhofreagovat

Opět něco o radaru Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Politické

Ano jistě, takto to určitě Rusové vnímají, otázkou zůstavá na kolik je to v otázce vztahu Ruska se Západem podstatné. Jsme členy NATO a aniž bychom tuto smlouvu brali jako závaznou (ikdyž podle politiků je), je to právě naše členství v NATO a "nedávného" půl století komunistického (Ruského) teroru, který jasně určuje kde se ČR nachází. Jsme však malá republika, která potřebuje Západ i Rusko, takže si nemůžeme nijak vyskakovat, jelikož v dnešním světě bohužel pro takové země jako je ČR platí, oni nás nepotřebují, ale my je ano.

19.10.2008 18:00:00 | Kirkhofreagovat

Opět něco o radaru Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Politické

Taky bych měl rád pravdu :), ale pravda je pojem relativní, což mnoho lidí nechápe. Čekají, že jim pravdu někdo ukáže, řekne jim jaká je a kde je ... jenže takhle to nefunguje, člověk musí hledat, sám se angažovat. Lidstvo společně by mělo hledat něco lepšího než to co teď je (neříkám, že dokonalost samu, to je stejné jako s pravdou, není-li to vůbec celé jedna a táž věc :)). To už, ale opět zavání delším dílkem :), takže ještě k tomu radaru :). Jak jsem napsal výše, rád bych věděl, že mám pravdu, ale bohužel to nevím :), ale je zřejmé, že když nebude radar zde bude jinde a to nedaleko. Rád bych od kritiků slyšel nějaký důvod, který by mě přesvědčil, že radar nechci (nebo od sympatizantů důvod, že vyběhnu ven ze stupidním letákem Radar ANO! :) - tím nechci tvrdit, že leták Radar NE! stupidní není ;)).

18.10.2008 18:49:00 | Kirkhofreagovat

Úsměv Publikoval(a): Ma.Zel | Úvahy » Ostatní

Závidím Ti, že se dokážeš takto upřímně smát a mít radost... Můj smích čím dál tím víc připomíná nucenou grimasu, vyvolanou smíchem davu, zcela bezdůvodnou, zcela bezesmyslu. Jsem tak naštvaný a plný nápadů, přesto bezradný a ve svých názorech zcela osamocen. Dříve jsem se dokázal od srdce zasmát, pak však přišly názory a myšlenky, a usměv zmizel ...

20.09.2008 22:09:00 | Kirkhofreagovat

Matemický důkaz existence Boha Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Promiň, ale tvá úvaha není důkazem o existenci ničeho a nikoho.Co je to za důkaz existence,když jasně vycházíš z toho, že Bůh existuje viz. "Máme množinu A. Množina A je Bůh." Další věc - konstatování, že lidé nemohou být bez Boha a víry šťastni, není také žádný důkaz pouze konstatování. Např. za morových epidemií byla věřící téměř celá Evropa, ale šťastný byl asi malokdo.
Dále,že nevěřící chovají nenávist k druhým. Křižáci jasně jednali podle tehdejšího "Božího záměru", ale v Jeruzalémě ani dalších městech jako např. Al-Bíra neukázali žádný soucit, pouze nenávist. To stejné platí o extrémistech, kteří se hlásí ať už k islámu či křesťanství je tu otevřená nenávist a z toho pramenící smrt. Náboženství má pro někoho smysl, a věřím že smysl a hodnotné myšlenky leží jak u kořenů islámu tak křesťanství. Nicméně hledat nové odpovědi "u Boha" je hraní si s ohněm, nikdy nemáte jistotu, že to není pouze vaše odpověď.

Závěrem tedy vybral jste si téma, na které lidé slyší. Nicméně důkaz chybí i ve vaší úvaze. Boha berete jako jasný fakt. Lásku i štěstí přisuzujete věřícím, ikdyž realita mluví jasně proti.

20.09.2008 22:01:00 | Kirkhofreagovat

křesťanství vs. islám Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Bůh, víra

Výborně, díky za zajímavou diskuzi. Hlavně z odborného hlediska to pro mě bylo poučné.

01.09.2008 21:48:00 | Kirkhofreagovat

křesťanství vs. islám Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Bůh, víra

Dobrá tedy, připusťme, že Bible se neupravovala, ikdyž je podle mě trochu naivní si myslet, že jako prostý občan mám přístup ke všemu. Ale tvé důkazy jsou v tomto přesvědčivější. Ale stále tu máme fanatiky na obou stranách, dnes jsou známější ti islamští nicméně nebylo tomu tak vždy. Křesťanství i islám dávali, dávají a budou dávat životní prostor a hlavně nové posluhovače fanatikům, kteří si budou vykládat písmo po svém. Jak jsem již napsal nemám nic proti náboženstvím jako takovým, ale dokud tu bude něco takového jako Bible a Korán, bude tu dostatek prostoru pro různé výklady těchto písem a ospravedlňování zvěrstev. Je i v zájmu těchto náboženství, jasně kodifikovat a co nejvíce zjednodušit víru, aby byla jasně srozumitelná a fanatické organizace nebyly označovány za islámské potažmo křesťanské, ale za fanatické, radikální, teroristické atd. Neboť světem hýbou média, dnešní západní člověk nenávidí terorismus, ale islám, je to pro něj synonymum. Je to podobné jako když média natloukly veřejnosti do hlavy, že proti neonacismu bojují anarchisti, pro mě jako antifašistu je to potupa být zaměňován se současným, sotva stojícím anarchistou. Nemluvě o tom, že současní anarchisté, spatřují anarchismus pouze v drogách a alkoholu, pravou podstatu tohoto hnutí však zná málokdo z nich, jestli vůbec někdo.
Ale zpět k původnímu příspěvku, tímto článkem jsem chtěl upozornit na neoprávněnou zášť západních obyvatel proti islámu. Nemůžeme omlouvat všechny zločiny některých křesťanů současným stavem křesťanství, stejně jako nemůžeme omluvit současné chování některých muslimů minulostí. Ale rozhodně nemůžeme jednu skupinu zatracovat více než tu druhou. Zároveň upozorňuji na to, že se situace, pokud se nic nezmění, může obrátit a kvůli některé radikální skupině ohánějící se křesťanstvím a za pomocí dezinformací získávaných z médií může upadnout v nemilost křesťanství.

01.09.2008 17:30:00 | Kirkhofreagovat

křesťanství vs. islám Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Bůh, víra

Díky za příspěvek nepochybně víte o Bibli i Koránu mnohem více než já. Nicméně z praktického hlediska, které jsem zde uvedl, totiž to, že Bible i Korán mají různé výklady, které umožňují fanatikům ospravedlňovat své činy se nemění. Pravdou také zůstává, že Bible má určitou podobu, ale nikdo nemůže s určitostí tvrdit, že do ní nebylo církví něco dopsáno mnohem později. Navíc i dnes má první a poslední slovo v otázkách křesťanství církev, Vy i já se shodneme na tom, že se jedná o mocenskou organizaci. K čemu bylo "čarodějnicím" to, že v Bibli je napsáno 1000 krát spojení Boha a lásky, když se věřící nechávají vést papežem, a ten se zodpovídá jen sám sobě? Je to stejné jako u islamistických vůdců. Závěrem tedy: "Napsané je to pěkně, ale realita není na papíře".

01.09.2008 15:55:00 | Kirkhofreagovat

Národní identita Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Ostatní

Pokusím se odpovědět na všechny komentáře.
1. Nutnost rozlišovat mezi národem a státem. Podle čeho vlnikly názvy národností? Jsou odvozeny od jmen států. beru v potaz globalizaci i "umělé" budování států v Africe. Nicméně co jsou to hranice státu? Kdo je určil? Proč nemají Češi stejně jako Němci? Proč Slováci mají méně než Češi? Národ a stát to je stejná problematika, nejsem Čech, nechodím po Česku, jsem člověk a chodím po Zemi a nikdo nemá právo mi v tom bránit, jen proto, že kdysi dávno nějaký panovník řekl tady bude hranice a už vůbec proto, že tu hranici nějaký vojevůdce "olemoval" krví.
2) Ano můj příspěvek této problematice nic nedal, nečekal jsem, že vypukne státní převrat, ale už to, že jste reagovali znamená, že alespoň několik lidí se zamyslelo. Činy a hloupost hýbou světem, nikoliv články na netu.
3) Myslím, že jsem nic nezlehčil. Čeští letci byli letci a cítili povinnost bránit to co měli rádi, to za co se považovali, ale kolik toho s nimi mají společného další občané? Stále tu chybí to co definuje národ, odvaha a láska k rodné zemi jsou krásným faktem, nicméně ne obecně platným standartem. Samozřejmě máte pravdu, že je lehké teď říkat ti nebojovali ani ti nebojovali, nemyslel jsem to rozhodně jako narážku na slabost lidí, chtěl jsem jen poukázat na to, že v dobách kdy se mělo projevit ono Češství a láska k rodné zemi, se neukázalo zhola nic, každý jel sám za sebe a své blízké.

To je zátím vše, jinak děkuji za reakce, doufám, že se tu rozvine krásná diskuze, ze které třeba něco vzejde :).

30.08.2008 22:29:00 | Kirkhofreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí