Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 10 záznamů. Zobrazuji 1-10.

Deprese - mor 21.století Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Ze života

Ano. Našel jsi správně. Básní s touto tématikou mám přes šedesát, ale jsou tak intimní, že jsou jen na papíře. Přeji Ti, aby jsi žádné postraumatické stavy nezažil.A nepřeji to ani nikomu dalšímu.

22.04.2022 10:04:09 | mkinkareagovat

Deprese - mor 21.století Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Ze života

Mám tady o ní báseň. Můžeš si jí najít. Jmenuje se Deprese.

11.02.2022 15:35:32 | mkinkareagovat

Deprese - mor 21.století Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Ze života

https://www.youtube.com/watch?v=nZhaX3DBV80
Koule má ten, kdo ví,umí. A s noblesním nadhledem ještě vkládá humor do pochmurných témat. "PAN" psychiatr a gastroenterolog Radkin Honzák tohle splňuje.
Začít se může i tady: https://www.youtube.com/watch?v=ViC8v9wM8VY

21.02.2019 09:48:39 | reagovat

Deprese - mor 21.století Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Ze života

Deprese nejvíce chápou ti co je prožívají, pokud tě skutečně zajímají, můžeš se jich zeptat, co si o ní myslí, pokud se ti otevřou dozvíš se to.

21.02.2019 09:46:35 | reagovat

Vyspělost Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Filozofické

Vyspělost společnosti se posuzuje například podle life expectancy (střední délka života) a jiných ekonometrických údajů (cena BigMac v McDonalds třeba :). Nic jako "mentální vyspělost" neznám.

06.04.2018 23:51:51 | Fíkreagovat

Vyspělost Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Filozofické

Zaměňovat vyspělost a spokojenost je zavádějící - většinou jsou v životě nejspokojenější ti největší blbci.

05.04.2018 17:36:06 | Nikotinreagovat

Vyspělost Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Filozofické

Nad vyspělým názorem se rád zamyslím. :-)

05.04.2018 17:19:56 | Lighterreagovat

Dezinformace a lež Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Politické

Možná je to úvaha, možná jen výkřik mnohočetného citového trápení bez sevřené formy a dostatečných argumentů.
Osobně jsem se trochu ušklíbl zmínce o EU, ne tak textu, ale etické rovině vnímání České republiky zeměmi ES/EU. Při jednání se západními investory otevřeně přiznávali dodávky exploatovaných technologických celků. Jejich kvalita a technol.úroveň však byla v letech 1990-94 minimálně o řád výše, spíše však o řády dva, než kde byla tuzemská úroveň (výjimek bylo minimálně). Pro zprovoznění „lehkých hal“ byly víceméně použity lité epoxy podlahy a uklizečky stírali během provozu 2x denně. Naučily domácí dělníky pracovat v čistých montérkách a čistýma rukama. Chápej, byly jsme za „špindíry“. S tím šel souběžně direkt EU vůči ČR (cca 2002-10) na výstavbu čistíren odpadních vod „ČOV“. Typický příklad vesnice 50 RD, pak přistavených 200 chatiček. ČOV ovšem původní, na hranici životnosti, pokud byla vůbec nějaká. O tom, že odsíření energobloků tep.elektráren stálo řády stovek mld.Kč nemá cenu unavovat laickou veřejnost.
Ovšem stav „špindírovatosti“ ČR ještě pokračuje, pominu-li ostatní vyšší položky. Pokud si ŘSD Praha dle vlastního sazebníku účtuje cizím investorům „palby“ za uložení další infrastruktury na svých pozemcích u komunikací i 1.třídy+D, mělo by ŘSD zajistit na dálnicích dost čistých, kulturních domečků s nápisem WC. Alespoň v množství větším, než malém. Zatímní stav= 0, nelze počítat objekty cizích subjektů, např.motorestů, čerpadel PHM.
Není to tak dávno, kdy v budovách státní správy bylo nutno i v úředních hodinách potupně žádat o otevření toalety, tedy o klíč k WC.
A tak doufejme v to, že EU bude dál dohlížet a vodit za ručičku české úředníky všech úrovní jež mají konat. Tedy, že obdrží ČR nikoliv „mnohem více“ ale ročně alespoň v přepočtu 30-60 mld.Kč. Já myslím, že špindírovatost ČR budeme řešit ještě dost dlouho. Máme na to ještě i /rudé/ buňky.

17.03.2018 22:33:04 | reagovat

Jsme toho hodni? Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Filozofické

Ano, jsme hodni násilí a nenávisti za zneužívání své inteligence. Já vždycky namítám, že Darwinovi "vědecky primitivní" teorie o přírodním výběru jsme už snad dávno "vědecky ekologicky čili symbioticky" překonali. Ale mentálně asi ještě ne. Kdyby jen nejsilnější vyhrával, tak by už dávno na celé planetě zbyl jediný absolutně dokonalý "dravec" a pak by chcípnul osaměním a hlady. Příroda má své zákony, ať si Homo Sapiens myslí a dělá co chce. Platí. A kdo je stále překračuje, ten na ně časem doplatí. :-)

02.02.2018 12:47:10 | Lighterreagovat

Jsme toho hodni? Publikoval(a): HonzaMar | Úvahy » Filozofické

Nelakujme si běh tohoto světa narůžovo. Živočišné druhy bojují každý den o přežití, ve vzduchu, na zemi, pod vodou. Pouze Homo sapiens dostal rozum v míře větší, než malé.

Nikdo jiný nezabíjel a nezabíjí pro pouhou potěchu se zákeřností a lstivostí. Bezcílně, i když má již břich plný. Jen Homo sapiens vyvinul zbraně tak mocné, že se obává o vlastní osud.

A pak se k zákeřnosti a lstivosti HS vyvinula závist. A závist dává šanci, že budu mít více než ostatní a vzniká chamtivost a chorobná touha po moci.
Teprve pak nastává chvíle rádců mocného, že lze masy masírovat tak dlouho, až dojde k řešení konečné otázky (pro ty méně chtivé a výbojné).
--
Na rozbor válečného úsilí od počátků civilizace je tahle plocha malá. Ale vždycky šlo o zabrání cizího území (se vším co k tomu patřilo), vybojování kontra území a vytvoření nárazníkových pásem říší, které se staly imperiálním molochem.
Jenom ta Alaska, ta to kazí. Nepředstavitelné, prodat každý akr jenom za půldollar. A vlastně i celá Kalifornie. Ovšem tam před kupní smlouvou také hovořily fédrpuše a kanony.
---
Závěrečné tři otázky úvahy jsou již vyřešeny, netřeba je pitvat. Konec konců se i via olympiádu dohodne možné. Nejde o nárazníkové pásmo Kima, to je vyřešeno. Otázka zní, kolik ta sanace bude stát a kdo to zaplatí. Tři velmoci okolo a možná i ta čtvrtá zvaná Nippon, mají dost na to, aby Kima zarazila sto sáhů hluboko. Ten hladový a rozvrácený trh bude „spravedlivě“ rozdělen.

Nejlépe to vyjádřil K.K. v písni o „zájmových sférách“.
https://www.youtube.com/watch?v=I17iIBV2HPg&index=17&list=PLVvqCdVnVby4k82w4c7-8Bs6UyUlArQWD
Stručný jazyk, brilantní vize. Bohužel, Svět neřídí humanisté, kteří by si to zasloužili.

01.02.2018 23:40:16 | reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí