Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 12 záznamů. Zobrazuji 1-12.

poselství mrtvých-anotace Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Přijde mi to spíše jako nedotažená fabule. Chybí ti tam hodně otazníků, některé věty postrádají smysl nebo mají spřeházený slovosled.

22.11.2014 13:22:38 | El Fantastoreagovat

STARGATE hrozba - úvod Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Co třeba Fan-fiction? Jinak dobrý :)

07.07.2009 20:14:00 | Johooreagovat

STARGATE hrozba - úvod Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

*oči jí zazářily*... Stargate! Zbožňuji Hvězdnou bránu... pěkné, rozhodně budu číst dál.

01.06.2009 20:20:00 | Eylonwaireagovat

Příběh v příběhu-truhla příběhů Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Tohle se fakt nedá číst, zkus si to po sobš aspoň přečíst. Chyby typu- Mý drazí přátelé, opakování slov, kdy jdou ta slova hned za sebou. Chytněte Amstera. Amstera pusťteě

01.08.2008 11:29:00 | davedavreagovat

Příběh v příběhu-truhla příběhů Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Uf, uf, uf...

Tak pro začátek: nemyslím, že je pro Tvůj příběh důležité jmenovat všechny ředitele, kteří na škole byli od jejích počátků, natož pak jejich životní osudy. V prvé řadě to má celé povahu suchého encyklopedického výčtu faktů, v řadě druhé to čtenáře opravdu nudí, protože se nedozví nic zajímavého.
K téhle části ještě jedna rada, která se vztahuje všeobecně na literaturu: tohle není matematika, takže pokud možno žádné závorky, v nichž je uvedený věk. Jednoduché cifry piš slovy, je to elegantnější. SPZ, řadová čísla výrobků, letopočty - to vše je většinou lepší psát čísly, ale tohle ne. Encyklopedický ráz, který je pro tuhle chvíli u Tebe vrah beletrie, to jen přiživuje.

Co se celých dvou dílů týče: neříkají Ti nic synonyma a nejspíš po sobě to, co napíšeš, ani nečteš. Neustále se Ti v ději opakují jména hlavních hrdinů na místech, kde není třeba je jmenovat, kde čtenář pochopí, o kom mluvíš. Máš na mnoha místech katastrofální konstrukci souvětí, což je z většiny dáno nejspíš tím, že nevyužíváš žádnou zpětnou korekci.
Další velkou bolestí obou kapitol jsou dialogy. Mluvíš o dětech ve věku max. patnácti let (Adriana), kteří ale mluví jako vysokoškolští profesoři. Schválně: jak často řekneš v běžné řeči "však" místo "ale"? Kolikrát použiješ "pouze" místo "jenom"? Jak často budeš používat spisovné koncovky přídavných jmen atd. místo těch nespisovných? Dialogy nejsou uvěřitelné, čtenáři bude dělat obrovské potíže identifikovat se s postavami, když mluví takhle. Chybí tomu lehkonohost a uvěřitelnost.

K samotnému ději se nemá moc cenu vyjadřovat - především proto, že celý z velké části zaniká kvůli nesrozumitelnosti a těžkopádnosti, s jakými je psán. I tak je tam spousta věcí, které vypadají zoufale nahodile (pád hvězd, tajemná obálka...) - na tom bys měl zapracovat, jinak hrozí, že si čtenář bude myslet, že z něj děláš pitomce a nutně se chceš dostat někam dál, lhostejno jak. I v psaní musí být konsekvence a musí to dávat smysl. Nic by neměla být úplně čistokrevná náhoda.

Takže rady? Hodně čti, abys odpozoroval srozumitelnější sloh a vyjadřování, aby se Ti pod kůži dostala širší slovní zásoba a Tys ji mohl náležitě využívat. Hodně čti i to, co napíšeš, než to někam dáš. Každý směr vývoje dopředu, ať už bude činitelem pohybu jakýkoli autor, kterého si přečteš, teď bude správný - další se ukáže časem.
A teď to bude vypadat jako nechutná reklama, ale myslím, že by Ti celkem pomohlo, kdyby sis přečetl seriál Sarazina Fastreada "42 000 míl' atramentu", případně moje "Writer's story". Mohlo by Ti to pomoct v chápání toho, co ano a co ne.

29.06.2008 13:12:00 | Perilanreagovat

Příběh v příběhu-truhla příběhů Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

opravdu hezké, fakt jsem se u toho nasmál:D, už jenom první odstavec je fakt povedený:D.

Na hodnocení stačí jedna věta z tvého příběhu: To znamená v překladu, v dětském jazyce, které znamená jako les příběhů

Promiň, ale tip ti dneska nedám

23.06.2008 18:13:00 | davedavreagovat

Příběh v příběhu-truhla příběhů Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Nič v zlom, ale je to po každej stránke NEUVERITEĽNE HROZNÉ!
Po každej jednej stránke, akú si možno predstaviť.

Neviem či tak zle píšeš vždy, nič iné som od teba nečítal...a po tomto len ťažko prečítam.

23.06.2008 15:25:00 | Sarazin Faestredreagovat

V Zemi prstenů Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

když chceš v nějakém příběhu pokračovat, měla by sis ho alespoň přečíst a ne se jen podívat na film...

05.04.2007 12:00:00 | BigKingreagovat

Truhla Vikingů I tajemství truhly Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Každej začíná, ale tohle vůbec neni česky. Ty konstrukce vět, díky nimž stratily na významu a duchaplnosti, jsou opravdu příšerné. Ale ten námět není špatný a rozhodně je neprovařený.

15.12.2006 17:24:00 | Václav Zoubekreagovat

SION-návrat desátého krále aneb bitva začíná Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

hmmm...hele, přijde mi že opakuješ pořád ty samé chyby - které mimochodem dost bijou do očí, aspoň teda mě...jednak to střídání minulého a přítomného času mi přijde dost matoucí, pak tam máš spoustu hrubek a hlavně, co ty čárky z obou stran některých slov? Vypadá to dost divně...jestli to mají být uvozovky tak proč je tam nepíšeš normálně? a stejně, i tak, psát jméno pokaždé v uvozovkách mi přijde prostě zvláštní...Zkus s tím něco udělat. Myslím že když si na tom dáš záležet a PŘEČTEŠ SI TO PO SOBĚ, můžou z toho být docela dobré povídky...je to škoda, takhle to odbývat...

13.12.2006 11:24:00 | Darwinreagovat

Truhla Vikingů I tajemství truhly Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Snažila jsem se pochopit, co to má společného s těmi Vikingy, ale postřehla jsem jen, že mají nějakou truhlu.
Je to pro mě nesrozumitelné a nepochopitelné, ani ne na jedné stránce se stal příběh, který by si jich zasloužil alespoň deset, aby byl pochopen tak, jak snad má být. Jack byl zajat Vikingy, utekl, stal se pirátem, a co z toho? Je to spíš jak nějaká recenze nízkorozpočtového filmu točeného podle neslavné knihy, než jako povídka. Promiň, mně se to nelíbílo.
Většinou se snažím říct (především novým a mladším) autorům, co konkrétně se mi nelíbilo, případně říct co se mi líbilo a podporovat je. Ale nedals mi žádný záchytný bod. Možná jsem příliš kritická, možná jen vážně nechápu.
Tvá Sirael.

12.12.2006 17:30:00 | Siraelreagovat

Truhla Vikingů I tajemství truhly Publikoval(a): Sparrow | Povídky » Fantasy

Tohle je už srozumitelnější, než ta anglicky nazvaná povídka o prstenech, ovšem trochu doladit by to ještě chtělo. Už jsem to tu někomu radil - zkus si po napsání povídku přečíst a představuj si, že ji přednášíš nahlas. Záznam příběhu, zvláště fantasy, je něco jako vyprávění barda mezi nadšenými posluchači. Řeč by měla být přirozená, nemá smysl vytvářet při psaní všelijaké kudrlinky a složité slovní konstrukce.

11.12.2006 19:35:00 | Pavel D. F.reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí