Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 15 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Černá labuť Publikoval(a): Olor | Povídky » Sex, erotika

Děkuji moc za komentář. Dlouho jsem tu nebyla, tak se omlouvám, že reaguju až teď. To mi taky připomíná, že bych konečně mohla dodat slíbené pokračování, když už jsem u toho, co? :D

27.05.2013 15:03:57 | Olorreagovat

Na spaní Publikoval(a): David Janovský | Povídky » Sex, erotika

Říká se tomu zákon akce a reakce :D
Když píšeš poněkud provokativním a hodně otevřeným způsobem, nemůžeš se divit, že se do toho někdo opře. A pokud je v tom ještě navíc něco osobního, tak ty emoce to vyženou ještě o řád výš.
Podle mě je dobře, že komentáře mazat nejdou. Jde o hodnocení díla. Kdyby to šlo, za chvíli by každý mazal to špatné a nechával tam jen to, co se mu líbí. Vždycky musíš umět přijmout následky, a to i když se to týkalo víc, než hodnocení povídky, vyřizování právě osobních záležitostí.

27.02.2013 12:49:24 | Olorreagovat

Na spaní Publikoval(a): David Janovský | Povídky » Sex, erotika

Spíš ještě jiné, ale trochu samozřejmě i tebe. Tys tam aspoň nějakou tu atmosféru měl stejně jako autor tohoto dílka. Jen si ji člověk přes nespočet zbytečných chyb nemohl pořádně užít :D + je ale fakt, že i když jsi psal o něčem, co je mi blízké, a tudíž co se mi tematikou líbilo, způsob vyjádření mi tolik nesedl. Styl, co použil tady David, mi vyhovoval daleko víc, a i proto jsem si to tak vychutnala a chválila jsem výsledek. Ale to je otázka názoru, a to bych ti určitě nevytýkala. Nicméně myslím, že to není třeba víc rozebírat. Psala jsem ti to, když jsi tu ty texty ještě měl.

27.02.2013 10:51:59 | Olorreagovat

Na spaní Publikoval(a): David Janovský | Povídky » Sex, erotika

Jsem ráda, že jsem aspoň jednou někoho potěšila :) Poslední člověk, kterému jsem dělala beta-reading jeho povídky se mi už raději ani neozval. Docela to zamrzí. Vím, že jsem občas docela krutá, ale zároveň vytýkám věcné a logické chyby. Snažím se pomoci a akorát se to obrátí proti mně. Proto mě těší, když takhle mohu chválit :) Je fakt, že to se i té druhé straně poslouchá lépe :D

27.02.2013 09:42:17 | Olorreagovat

Na spaní Publikoval(a): David Janovský | Povídky » Sex, erotika

Většinou jsem opravdu hodně kritická k povídkám podobného žánru. Tvé pojetí se mi ale velice líbilo. Lehce melancholické, přesně vystihující atmosféru večera, kdy se většina lidí skvěle baví, ale daný člověk je sám.
Děkuji za přečtení :)
Jíťa

26.02.2013 11:55:38 | Olorreagovat

Quo vadis,Domine? Publikoval(a): Lucisska | Básně » Láska

Možná to není technicky nejdokonalejší báseň, ale tématem i způsobem pojetí mě zaujala.
Máš ode mě tip ;)

26.02.2013 11:46:43 | Olorreagovat

Ocelový anděl - část první Publikoval(a): Trystan ap Tallwch | Romány » Fantasy

Vidíš, o boření čtvrté zdi slyším poprvé, nicméně se nemohu zbavit dojmu, že je to takové laciné. Brala bych to v nějaké divadelní hře, ale v psaném textu to na mě působí jako od malého dítěte. Tím teda rozhodně nechci říct, že bys psal jako malé dítě, to určitě ne(ještě se k tomu dostanu v závěru). Spíš mám pocit, že tato forma je první způsob, jakým děti začínají psát: Jsem ten a ten, jsem takový a takový a tohle je můj příběh. A i když ne přímo, přišlo mi, že hlavní hrdina se představuje podobně. Asi proto mi to nesedí, ale dokud jsem jediná, tak na mě peč ;) Ber to spíš jako námět na možné zamyšlení, až si to někdy budeš po sobě znovu číst.
Co se týče časů, nemluvila jsem o skákání mezi první a třetí osobou, ale mezi přítomným a minulým. Příklad: Sedím ve třídě a piji jablečný džus, zatímco levou rukou nelidskou rychlostí zadávám data do OPJ…
Pak tam skočíš do minulého zcela oprávněně, hrdina přemýšlí nad tím, co udělal, získal nějaký patent atd. Až do této chvíle je to v pořádku. Ale v momentě, kdy se vracíš zpátky do přítomnosti, ve které jsi začínal, že je sedm dvacet sedm, tak potom: Proto, když se těsně před osmou třída již téměř naplnila a já spatřil povědomou tvář, syknul jsem… //odtud najednou používáš příčestí minulé, což je dle mého soudu stylistická chyba. Jsem toho názoru, že pokud si zvolíš na začátku čas, měl by ses ho držet.
Abych ale nebyla moc zlá, co jsem tak poslouchala názory starších a zkušenějších psavců, kterým buď už něco vyšlo, nebo třeba porotcují soutěže – udržet a správně napsat dílo čistě v přítomném čase je jedna z nejtěžších věcí a málokdo ji zvládne. Je velice snadné v tom najít chyby, aspoň teda pro někoho, kdo sám píše.
Co se týče jiných věcí, tak z části, kterou jsem četla, je vidět, že svět máš asi dost promyšlený (o to větší problém bývá, jak jeho popis do děje zařadit, aniž by si toho čtenář „všiml“ a aby mu to přišlo přirozené). Po jazykové stránce jsem si taky žádných chyb, které by mě vyloženě praštily do očí, nevšimla, takže za to máš taky určitě plus. Obvykle jsem nejkritičtější k věcem, které mají něco do sebe, čili malé vysvětlení, proč byl můj komentář tak přísný.
Jíťa =o)

30.01.2013 09:39:17 | Olorreagovat

Ocelový anděl - část první Publikoval(a): Trystan ap Tallwch | Romány » Fantasy

Hned na začátku se přiznám, nečetla jsem to celé. Odradily mne začátečnické chyby, které bych nečekala u někoho, kdo se rozhodl pustit do nějakého rozsáhlejšího díla.
Předně - začátek nezáživný. S ním jsem skončila u druhého odstavce, protože je to čistý popis světa, byť ho můžeš mít sebelépe promyšlený.
Přešla jsem proto k části, kde to vypadalo, že začne už děj. K tomu mám jednu pro mě dost podstatnou výhradu - když píšeš v pvní osobně v přítomném čase, tak za prvé se toho drž a neměň to v půlce.
Dále pak postava je pro mě neuvěřitelná. V momentě, kdy použiješ zmíněný čas, vyprávíš to, co si postava myslí a prožívá. Já se sama sobě nepředstavuju. Ty ano? Ráda o tom podiskutuji ;)

29.01.2013 17:20:29 | Olorreagovat

Zdi Publikoval(a): Níniel | Povídky » Fantasy

Námět skvělý, ale přišlo mi to nedotažené do konce. Vidím to spíš jako takový náčrt povídky, který by stál za to rozpracovat do hloubky.

29.01.2013 16:44:29 | Olorreagovat

Zakázaná láska Publikoval(a): I am sagitarius | Povídky » Sex, erotika

Tak to promiň, rozhodně to nebyl cíl. Koneckonců chyby děláme každý a ono člověk ve svém textu často něco přehlédne, co u jiných vidí na první pohled. Jen je třeba, aby toho bylo co nejméně, než dílo spatří světlo světa. Na druhou stranu je fajn, že někdo k tomuto žánru přistupuje zodpovědně a píše ho aspoň trochu umělecky :)

17.01.2013 19:52:01 | Olorreagovat

Zakázaná láska Publikoval(a): I am sagitarius | Povídky » Sex, erotika

Tohle ale je už dost lyricky podané. Žádná ostrá slova a přímost podání, jako jsi měl ty, tam není.

17.01.2013 19:42:02 | Olorreagovat

Zakázaná láska Publikoval(a): I am sagitarius | Povídky » Sex, erotika

Hlavně si mé výtky nepřipouštěj moc k tělu. Pokud to vezmu z pohledu nakladatele, gramatické chyby jsou otázka chvíle na opravu, důležitá je stylistika, kterou máš na slušné úrovni. To, že jsem se do tebe možná trochu opřela, bylo vlastně hlavně kvůli tomu, že se mi to jinak líbilo a četlo dobře. Kdyby to nestálo za nic, neztrácím s tím ani čas a nepíšu komentář. Ber to tedy spíš jako pochvalu :)

17.01.2013 19:38:51 | Olorreagovat

Zakázaná láska Publikoval(a): I am sagitarius | Povídky » Sex, erotika

Promiň, možná jsem se nechala trochu unést, protože se s tím setkávám stále častěji. Byl to ale příklad spíš takové největší chyby, menší jsem nechala být (hlavně tedy čárky). Vypsala bych konkrétní příklady, ale asi by vypadalo, že znovu moc rýpu :D

17.01.2013 18:38:33 | Olorreagovat

Zakázaná láska Publikoval(a): I am sagitarius | Povídky » Sex, erotika

Tohle je literární server. Dávám sem podobnou tvorbu a nic proti tomuto žánru nemám, ale aspoň se snažím, aby byla napsaná správně česky. To je to, co by ji tady mělo odlišovat od jiných čistě erotických portálů. Příčestí minulé v rodě ženském je otázka prvního stupně základní školy! V posledním odstavci v první větě máš správné y, o větu později už ale špatné. Působí to kvůli tomu, jako kdyby ani autorovi nestál ten text za to, aby si ho po sobě přečetl.

17.01.2013 16:05:14 | Olorreagovat

Jsem Publikoval(a): Olor | Básně » Láska

i kdyby bylo, tak tenhle konec už zůstane té básni navždy :) Jako připomínka na toho, pro kterého byla psána a toho, jak mi změnil život.

09.01.2013 12:57:02 | Olorreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí