Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 28 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Poklady duše Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Filozofické

Teda teď jste mě dostal. :D Když mi to jako méněcennému stvoření ani nemyslí, tak jsem vlastně v pohodě. Nic mě netíží, vlastně ani nemám vyvynutou nervovou soustavu. Neuronů mi nebylo dopřáno, sinapse marno hledat. Tak si říkám, jaký to div, že mi ty slova samy skáčou na displej. Tohle je malinko přes čáru, nemyslíte? Aha, muži vlastně myslí. Jak objevné,bohužel. A teď vážně: Nenutím Váš číst ty moje "bláboly". Ale klidně ty hlouposti čtěte dál. A přemýšlejte si u toho jak dlouho a jak aktivně chcete. Myslím si, že už pomalu tuším, kde leží ten zakopaný pes. A ještě vážněji: "Pokud je to možné, hledejte LÁSKU, ano tu s velkým L. A pokud se Vám jí již dostává v hojné míře, poděkujte za ni komu či čemu vlastně věříte. A dál se mi už víc psát nechce, takže se s dovolením odmlčím a budu si v tichosti NEPŘEMÝŠLET...

07.01.2019 13:41:37 | Moorwetreagovat

Poklady duše Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Filozofické

Někdy si říkám, co vlastně stojí za těmi našimi slovními přestřelkami? No to mi asi neprozradíte, že? Nebo snad ano? Dobře, uznávám, očividně trpím grafomanií a o uměleckých formách nevím zhola nic. A info: Nepředchází snad slovu myšlenka? A není aspoň o chlup lepší myslet pozitivně, samozřejmě v mezích dané normy? Marnost, jj to znám taky. Poněkud depresivní náhled na život měl v okamžiku psaní ten pán nebo ne? Toť opět jedna z těch věcných otázek. Mimochodem byl údajně mimo jiné také velmi dobrým a aktivním mágem. Ale to jsou zřejmě pouze pověry. No staré časy byly prostě o chlup jiné. Nechcete jednoduše zakopat válečnou sekyru a dělat si každý to své, ať už to umění je či není? :-) Já bych byla docela pro. Ale možná jé to pouze MARNÁ nabídka...

07.01.2019 13:10:01 | Moorwetreagovat

Poklady duše Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Filozofické

Očividně jste odborník na práci všeho druhu. :-) Já tady rozhodně nepopírám vědu a už vůbec ne výdobytky moderní civilizace. Tak naivní či hloupá zase nejsem. (Ostatně studium jsem ukončila s vyznamenáním).:-) To jen tak pro informaci. Můj záměr je úplně jiný. Literatura se tuším stále řadí mezi umění, a to je to, co se tu snažím prezentovat. My lidé jsme prostě různí a zároveň jsme si až moc podobní. Ano všichni tu hezky pospolu žijeme v té naší pospolité společnosti plné techniky,logiky a všemožných dobrých i špatný zákonů. A jaksi v tom věčném shonu zapomínáme na stanovení si svých vlastních hodnot a představ. Naštěstí existují ještě tací, co se s tím snaží něco dělat. Můžeme to nazvat prostě duševní hygiena. Ironie či sarkasmus je fajn. S tím musím zcela souhlasit. Ale je to asi jak s léky. Vždy záleží na dávce a způsobu podání. Když to teď píšu, tak mi věřte, že se usmívám. Ne, že by mě tak pobavil Váš komentář. Prostě si říkám, jak už kdysi údajně pravila moudrá královna Sybila: "Nic nového pod sluncem." Takže krásný den a hlavně s úsměvem. :-)

07.01.2019 12:41:32 | Moorwetreagovat

Poklady duše Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Filozofické

Moc Vám děkuji. :-)

07.01.2019 11:38:00 | Moorwetreagovat

Bohyně v nás Publikoval(a): Moorwet | Básně » Láska

Velice děkuji. :-)

07.01.2019 09:08:14 | Moorwetreagovat

Bohyně v nás Publikoval(a): Moorwet | Básně » Láska

Děkuji moc. :-)

06.01.2019 23:06:06 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Děkuji za další komentář. :-) Jsem moc ráda, že se přece jenom na něčem shodneme. :-) Pokud mě kniha pana Fromma zaujme, tak si ji ráda přečtu. Není nad další a další přínosné informace, a to myslím zcela vážně. Pro mě je klasikem vědy o duši pan Jung. Jeho svět archetypů a všech těch anim a animů je mi celkem blízký. A nemohu opomenout dalšího z velikánů, pana Platóna, který toho na toto i jiná témata řekl docela dost. Co mohu doporučit na oplátku zase já Vám, jsou věhlasná díla hermetická, která potažmo tvoří kámen úhelný antické filozofie. Takový Corpus Hermeticum je docela přínosné počtení, pro ty, co se nebojí podívat se do dálek širých tam i zpět. Kupodivu nejsem jediná pod sluncem, koho tyto pradávné texty tak zaujaly. Ano, i mnou zmínění pánové, Jung, Platón, dále např. Goethe, Newton, další a další a můj nejoblíbenější z vědců pan Einstein, vydali se na cestu inspirace texty sice poněkud staršího data, přesto kupodivu stále platnými. A ta mrška prapodivná, NENÁVIST zvaná? Ta byla, jak všeobecně známo rozdělena čistým řezem od LÁSKY již při porodu, který můžeme klidně nazvat oním Velkým třeskem. Samozřejmě, že jsou to pouze dva hraniční mezníky jedné stupnice. Ale přiklonit se na jeden, konkrétní z nich je vždy výhoda. Přece jenom, jak známe ze ságy filmové, tak temná strana síly ty pravověrné Jedie zrovna moc neláká. Takže na závěr: Opravdu si zcela nepokrytecky a upřímně přeji, aby LÁSKA na Zemi zavládla a NENÁVIST šla už konečně k ledu. No není lepší posouvat se časem nečasem stále kupředu, zkoumat, objevovat a rozvíjet se, než se totálně a prachpustě hloupě vyturbit? Já bych moc ráda nahlédla do té narůžovělé budoucnosti, která by mohla mnohé nabídnou. A jestli opravdu funguje ta chytrá věcička, kterou reinkarnací zvou, pak bych to ráda jednou viděla v přímém přenosu alespoň ve 3D, či FullHD, 4K a tak dále a tak dále. :-) :-) No dneska mám vskutku psavou náladu. :-) Přeji Vám pěkný den. :-)

01.10.2018 13:29:36 | Moorwetreagovat

Jako první sníh Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

I toto přece patří k těm často nezodpovězeným otázkám, které si lidé pokládají od počátku věků. Můj postoj k tomuto tématu je asi takový: Prostě chci žít tak, jak nejlépe dovedu a pak se uvidí. Žádný život není peříčko, naopak je často až proklatě těžký. A věčnost? To je vskutku zásadní otázka. Prý čas ve skutečnosti neexistuje. Viz např. jistý astronaut, který se údajně vrátil z oběžné dráhy o krapet mladší. Takže se tu nabízí docela dobrá otázka: Je jediný, přítomný okamžik věčný, nebo je věčnost stvořená z nekonečna jedinečných okamžiků? Hm, těžko říct. Jsem toho názoru, že my lidé s kapacitou mozkové činnosti nějakých 10%, nejsme zrovna ready na podobné otázky odpovídat. Nicméně na toto téma vzniknul docela zdařilý film, nesoucí prostý název Lucy se Scarlet Johanson v hlavní roli. Je to sice především oddechovka, ale taktéž je to ve stylu, co by, kdyby? Pro mě je láska primární téma. Zajímá mě z mnoha úhlů pohledu, stejně jako ty přemnohé spekulativní otázky hýbající často vědomím i svědomím. Nejsem sice ofiko žádná filozofka, na tu si nechci ani hrát. Pouze hledám a hledám a zřejmě s tím tzv. věčným hledáním jen tak rychle nepřestanu. :-) :-) Samozřejmě Vám moc děkuji za velmi dobrý komentář, rozhodně mi velmi pomohl ke zformulování těchto mých pár prostých myšlenek, které zde mohu publikovat. :-)

01.10.2018 11:06:38 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Zdravím tě a zároveň ti přeji krásné ráno. Já už jsem svěží jako rybička, snad nevloudí se žádná chybička. :) Krásnou báseň si tam dala, moře kouzel ukázala. Ať krásný je ten dnešní den, ať okouzlí nás jako sen. Ať spoustu lásky přináší všem, neboť posvátný je nám každý den. :-)

01.10.2018 07:42:53 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Perfektní! Perfektní! A ještě jednou perfektní! Jsi naprosto nedostižná a výborná! Od tebe by se mělo hodně lidí, včetně mě, co učit. Obdivuji tvůj vtipem přetékající nadhled na straně jedné a čisté pochopení na straně druhé. Tobě tu příbuznost s Múzou lehce uvěřím. Tohle brilantní básnění není jen tak běžné každému. Jsem moc a moc ráda, že tě mohu poznávat takto skrze psaní. Tuto noc jsi mi toho dala opravdu hodně a já jsem ti za to ohromně vděčná. Čím víc pozitivně smýšlejících lidí na této planetě bude, tím výš se jako ta naše sedmi miliardová, různorodá komunita dostaneme. Jen ať se vibrace zvyšují! Ještě jednou ti z celého srdce děkuji. U mě jsi prostě jednička!!! Přeji ti ty nejkrásnější sny a dobrou, ničím nerušenou noc k tomu. Moorwet :-)

01.10.2018 00:45:54 | Moorwetreagovat

A mám to... Publikoval(a): ARTeFakty X. Múzy | Ostatní poezie » Láska

Bohu božské. Člověku lidské. Tak vzdálení, přesto tak blízcí. Nádherné vyznání!!!

30.09.2018 23:21:10 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

To bylo na tebe. :-) Píšeš skvěle!!! Verše ti jdou krásně od ruky a to se vždy počítá. :-) Doufám, že se mnou souhlasíš? :-)

30.09.2018 23:17:21 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Děkuji ti za možnost si potykat. :-) Ono to vždy ulehčí komunikaci. :-) Právě si pročítám tvoje básně a moc se mi líbí. Máš skvělý styl a způsob sebevyjádření. Výborná práce!!! :-)

30.09.2018 23:13:48 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Jj. :-) :-)

30.09.2018 23:04:47 | Moorwetreagovat

Desatero lásky Publikoval(a): Moorwet | Aforismus, citát, říkanka » Láska

Perfektní odpověď. :-) :-) Jste opravdu výborná básnířka. A já googlím někdy až moc složitě. :-) Ale, jak se říká: "Kdo hledá, ten najde."

30.09.2018 23:03:51 | Moorwetreagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí