Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 37 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Povzbuzení Publikoval(a): fabb | Úvahy » Ostatní

Doufám, že dotyčný přispěvovatel se zdá mrtvý pouze virtuálně. :-) Čekam furt na reakce nebo další příspěvky a ono nic!

19.03.2008 23:05:00 | om tat satreagovat

Váhání Publikoval(a): Monsignore | Básně » Láska

Máš pěkné básně. Díky i za koment. Zdravím. :-)

19.03.2008 23:02:00 | om tat satreagovat

Hladím Publikoval(a): Monsignore | Básně » Ostatní

Líbí se mi.

19.03.2008 23:01:00 | om tat satreagovat

Plamen Publikoval(a): LOMI | Básně » Ostatní

Jen bych chtěl upřesnit, že o sebevraždě zatím nepíšu a doufám, že ani nebudu muset. Jinak LOMI díky za koment. Přehnaně zaláskované básně mi taky nikdy nic neříkaly, básním jsem začal trochu rozumět, až když jsem si zkusil napsat jednu vlastní. Myslím, že mi jsou tvé básně blízké, jsou takové průzračně pravdivé, nevyumělkované, syrové a to se mi líbí. Myslíš že to tak nějak je? Snad se nemýlím. Ahojda.

19.03.2008 13:12:00 | om tat satreagovat

Bolíš mě... Publikoval(a): toužím.jít.dál | Básně » Smutné

Pokud ty básně jsou jako víc ze života, tak teda bych doporučil víc těch pozitivních. Myšlenky tvoří skutečnou realitu a pokud se stále zaobíráme jedněma myšlenkama, ty se posilují a stávají se naší vlastní realitou. Pozitivní myšlenky jsou jako rostlinka, které se musí zalévat až z nich vyroste nakonec krásný mohutný strom, který odolá každé bouři a počasí. Může to trvat i déle, ale je to tak. Když je rostlinka ještě malá, je dobré plít záhonky a vytrhávat plevel, zalévat ji a ona nás svou krásou inspiruje k myšlenkám dalším, které přitahují zase další krásné jiné. To je taková má životní, no.. :-) filozofie. Zdravím , Eric.

12.03.2008 00:03:00 | om tat satreagovat

**** Publikoval(a): Duhová | Básně » Láska

Co dodat. Jinak díky za tip, zdraví Eric.

03.03.2008 23:05:00 | om tat satreagovat

Slunce Publikoval(a): Di | Básně » Příroda

Takové upřímné.. :-) Líbí.

02.03.2008 14:47:00 | om tat satreagovat

Vrcholy a pády Publikoval(a): Di | Úvahy » Ze života

Tvé úvahy a zamyšlení mají hloubku. Díky za nahlédnutí na tyto tvé zajímavé myšlenky.

02.03.2008 14:45:00 | om tat satreagovat

Zpověď Publikoval(a): Di | Úvahy » Ze života

Moc se mi to líbí. Hezké zamyšlení nad životem..

02.03.2008 14:44:00 | om tat satreagovat

Takové normální ráno Publikoval(a): Lady Alexiss | Fejetony, sloupky » Ze života

Myslím si, že nejseš sama, která prožívá něco takového. Kdybys měla chuť, přečti si mou povídku "Takový normální den..a pochopíš" :-) Bodík!

28.02.2008 09:52:00 | om tat satreagovat

Identifikace jedince. Publikoval(a): fabb | Úvahy » Ostatní

Co se týká daktyloskopie, tak z hlediska exaktního bych v tom nehledal nic záhadného. Vzhledem k jedinečnosti každého jedince a struktury jeho DNA je snad i logické, že ty odlišnosti a jedinečnost budou obsaženy i v daktyloskopických znacích. Možná jednou budeme umět číst z ruky a každé čáře budeme umět přiložit ten správný význam, lépe řečeno..určíme proč je čára tam kde je a s čím tato informace v organismu souvisí. Podle mne nejrozumnější přístup z hlediska exaktního je ten, kdy si nebudeme namlouvat, že čáry znamenají něco takového jako že si nás příroda nebo někdo značkuje, ale že to je prostě něco jako závoj na soše, který kopíruje nám zatím neznámým způsobem vnitřní strukturu organismu. Zatím pouze nevíme, jak to celé interpretovat.

Z hlediska idealisty bych viděl několik možností, ale jsou to pouze momentální hypotézy a ani s jednou se neztotožňuji, protože se mohu mýlit. Je to pouze to co mne napadlo, že by bylo možné. PRVNÍ: Jako lidi jsme produktem experimentů cizí civilizace a proto se v tom odráží i jejich vlastní relativnost, omezenost a nedokonalost. Obrazně řečeno jsme z lega a zkouší se různé varianty a kombinace, které by fungovaly. Proto tak výrazné odlišnosti a jedinečnost v daktyloskopických znacích. Když změna, tak velká, protože malá a přesně cílená se neumí. Už i to, že v DNA je plno vadnejch zbytečnejch genů, které nemají pozitivní užitek, je zvláštní. Jako když někdo napíše program a další verze dělá tak, že pouze zkopíruje ten původní a udělá nějaký změny, v desáté verzi jsou stále ještě informace z jedničky a přitom jsou už zbytečné, navíc, bez užitku, způsobují jenom problémy viz Corel, Windows apod. Prostě se jen tak zkouší, experimentuje, neobjevené chyby zůstávají, není schopnost vidět komplexně, něco se posune a čeká se, co to udělá, protože se to neví. :-)

DRUHÁ: Nemyslím, že by to plnilo funkci čárového kódu z důvodu jakési identifikace v případě tvůrce Boha. Tam jsou jiné mechanismy pro identifikaci, totiž samotná osobnost. Záleželo by tedy na tom, kým je ta identifikace prováděna a do jaké roviny je schopen vidět. Někdo s velice omezenými poznávacími schopnostmi by mohl potřebovat něco jako čísla, kód.

TŘETÍ: Pokud by to bylo z hlediska jakési kosmické neosobní inteligence, abychom mohli být identifikováni a posuzováni neomylně za své činy nebo tak něco, platilo by to samé, co v případě Boha.

ČTVRTÁ: Druhý způsob jak chápu důkaz-odpovědnost je to, že se zkouší jak funguje kombinace a-x-w-e-r-s-t-p-o-e-n-c-m-r-f-n-v-b a výsledky potom nemohou být přisuzovány jiné kombinaci DNA. Tím je to vyřešené a nemůže pak docházet k nějakým záměnám atd.

27.02.2008 19:53:00 | om tat satreagovat

Povzbuzení Publikoval(a): fabb | Úvahy » Ostatní

Díky za "Povzbuzení" .:-) Některé Vaše závěry jsou identické s mými vlastními, třeba co se týká křesťanství a koránu. Líbilo se mi to "nesmysly o vyvanutí" a podobně. :-) Moc se s tím nepářete. Ale to je správně. Mlhavo, nejasno a neurčito člověka pouze zavádí a tvoří z něj otroka. Koncepce musí být jasná, přesně definovaná, strukturovaná aby zoufalý čtenář neinklinoval k něčemu zcela jinému, než si myslí že čte a hledá. Třeba si myslí, že při hluboké meditaci cítí Boha a přitom to je pouze metabolicky podmíněný pocit z dobrého sobotního oběda. Tělo si potom vyrábí různé drogy aby bylo motivováno tu drogu zase hledat a při troše fantasie..no. :-D Myslím, že co člověka Bohu nejvíce přiblíží je příroda, dobrá hudba, dobré umění, které při pochopení daruje pocit - vnitřní důkaz a jistotu, že to je něco co skutečně velmi velmi přesahuje tu realitu kterou vnímáme smysly, že ty skutečné, silné, opravdové a snad původní ideály jsou daleko za hranicemi tohoto časoprostoru. Stromy, živočišné druhy, slunce, obloha, zem, voda jsou takovým slabým odvárkem originálu, přesto v té naší realitě je to to jediné, co může adekvátně našim smyslům připomínat Boha a Jeho smysluplné myšlenky které jsou součástí lidského života. Stačí tak málo a každý člověk by mohl "vidět" pravdu o sobě a tomto světě, ale nestane se tak, protože by to znamenalo se změnit. Znamenalo by to uznat určité pravdy a fakta o sobě sama, o své skutečné roli a významu, o tom, že jsme všichni bratři a sestry, kteří mají stejnou podstatu, podobně jako jsou vlny na moři. To se však nelíbí egu, které se vyloženě vyžívá v separaci, oddělení a extra výjimečnosti nad jiné, ostatní. Těchto postojů, životních filosofií a stylů které podporují ego je plný tento svět a media ho brutálně podporují. Ego způsobuje slepotu k pravdě o sobě a druhých. Je hodně dlouho v noci a já už ani nevim jestli mluvím k tématu. :-)

27.02.2008 00:35:00 | om tat satreagovat

Esence trapnosti Publikoval(a): prostě Zuzana | Básně » Ostatní

Ten název se mi líbí, zbytku nerozumim. :-)

26.02.2008 00:25:00 | om tat satreagovat

Rozjímání... Publikoval(a): labuť | Básně » Ostatní

Hezká. Líbí se mi. Ahoj. :-)

24.02.2008 11:26:00 | om tat satreagovat

Načo... Publikoval(a): Sarazin Faestred | Úvahy » Ostatní

Zajímavá úvaha, i to vyznívá vtipně, je v tom plno reálna, velmi hezký subjektivní pohled. :-) Jestli mohu...připojit svůj pohled na věc, já to vidím tak, že člověka prostě s*** všechno, co ho omezuje. A proto se to snaží překonávat i v situacích, kdy už není prakticky ani třeba. Například..přehnaný luxus, přehnaný přežírání se jídlem, přehnané všechno až do perverzních rozměrů. Buddha učil zlatou střední cestu. To je cesta života, ne extrémů. Inteligence a její rozvíjení nám poskytuje dary a neviděl bych to tedy tak jednoznačně, že je člověk líný. To je na můj vkus až příliš zjednodušené.. :-) Naopak, plno lidí se snaží překonávat svou vlastní lennost, protože je nebaví nuda, nepohyb, stagnace, motivuje je podstata života..změna, svoboda volby, radost z vývoje a z toho co přináší, nové poznání, nový pohled na svět. Lennost bych neviděl jako ten motivační faktor. Spíš je to snaha o přibližování se k vlastnostem naší vlastní podstaty. My si dokážeme představit pohyb, ,absolutní pohyb, v myšlenkách se dokážeme přenést někam ihned a to nás motivuje vymýšlet něco, co se tomu začíná podobat, blížit. Ideály, principy máme již odjakživa v sobě. Chceme lítat, lépe a lépe, bez omezení, ke hvězdám, chceme sdílet a být šťastni, tak to zkoušíme jak umíme, děláme přitom chyby, nesmysly, podléháme omylům atd. atd. To není lennost, je to motivace. S každým zlepšením se objevuje nový problém, Raketou se dostanu mimo Zemi, ale ne dál než k Měsíci, chceme dál.Díky za inspiraci. :-)

24.02.2008 11:10:00 | om tat satreagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí