Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 21 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Hypoteční logika ČNB Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Dovolte mi tedy otázku, máte tedy v plánu celý život platit za něco, co nikdy nebude Vaše a v důchodu plánujete bydlet kde? S důchodem 12 tisíc měsíčně a nájmem 10 Vám zůstanou 2 tisíce korun, to je akorát na energie a za co plánujete jíst? Za co třeba žít aktivní důchod, cestovat, třeba i jen po republice a pak, léky. Není strategicky výhodnější mít své vlastní bydlení, kde měsíční provoz Vás vyjde na 3 tisíce korun i s daní z nemovitosti a zbytek peněz spíše užívat?
Když k tomu připočtu fakt, že splátka hypotéky je dnes ve velkých městech i levnější, než měsíční nájem

31.01.2019 17:06:23 | jajvreagovat

Co je to sdílená ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Děkuji za komentáře, odpovím na oba, celý článek je právě o té novele zákona, která je k tomu potřeba. A kontrola? No právě nabíhající EET je k tomu skvělý nástroj :)

24.11.2017 21:54:39 | jajvreagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Já si myslím, že případnému útoku zabránit ani moc ne, leda opravdu náhodou, když si všimnou podezřele se chovajícího člověka a při prohlídce se něco najde. Ovšem reálně si myslím, že hlídka společná s armádou má reálnou šanci minimalizovat následky, a to si myslím, že je právě ten důvod. Zamezit útoku má BIS, minimalizovat následky mají ozbrojené bezpečnostní složky, tedy policie a armáda.
Můj pohled na věc

22.11.2017 13:38:31 | jajvreagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Já si myslím, že ten "drobek" za legitimaci je pocit bezpečí. Je pravda, že lidé považují legitimaci za zásah do svého soukromý, ale tytéž lidé pak své údaje prezentují do všech možných obchodů a pochybných webů. Je třeba si uvědomit, že policistovi je potřeba věřit, ostatně musíte mu věřit, a jsem u základu principu, slušný a spořádaný člověk, přece nemá sebemenší důvod policistovi totožnost neprokázat.

22.11.2017 13:34:40 | jajvreagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

A co je na multikultuře špatného?

02.11.2015 18:13:06 | jajvreagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

No to záleží na tom, kolik lidí se s nimi chce pářit, ale dle mého názoru se na to hrát nemůže, ostatně jako v USA kde žijí Afričané a Afroameričané, v čem je problém? Zase jen v rasizmu

04.09.2015 16:11:16 | jajvreagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Tak jelikož si za cestu pašeráci účtují od 44 do 140 tisíc tak umožnění vstupu s rezervou 1500€ tedy 40 500 není o moc velký rozdíl, dále pak alespoň můžou být peníze na legální a konfotní cesty jako letenka, která by se dala srazit i pod 5000 korun, takže místo cesty za 44 tisíc, zaplatí za cestu 5000 a ostatní má jako rezervu, finančně to tedy vychází prakticky na stejné peníze s rozdílem, že nějaké peníze mu zůstanou na "start"

04.09.2015 16:09:01 | jajvreagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

a) Ti co utíkají, protože musí, budou muset splnit stejné podmínky jako ostatní, můžou utíkat i do Číny, takže ti zůstanou na hranicích.
b) No ti našinci mají štěstí že se narodili v EU a je to tedy náš problém, o to spíše právě musí být ti co sem prchají více pod dohledem

04.09.2015 16:04:41 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

koho? No toho, co má reálný program, který se nám líbí. To je na každém z vás, já nebudu propagovat žádnou stranu, ale ti, co tam teď sedí, určitě nejsou ta správná volba. Chce to nové lidi, novou stranu, určitě ne TOP kam se nacpali kmotři ani VV kde to táhne duo John a Bárta. Něco nového, co má ambice.

09.11.2011 20:03:18 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Podle definice demokracie, je toto demokratický stát, ale každý vnímá demokracii jinak. Mě se současné vedení státu nelíbí, toto je možná demokracie, ale připadá mi taková, na řetězu s náhubkem. Uznávám demokracii ve formě jako má USA, teď to bude vypadat, jako že jsem moc velkej propagand Ameriky, ale ono asi jo. Líbí se mi jejich vedení státu. Můj návrh na stabilizaci ekonomiky, se nebude zabývat změnou trhu. Trh máme si myslím vyspělí. Budu se spíše zabývat tím, jak postihovat korupci a přerozdělení a vydělávání do státní pokladny. Právě s tím se setkávám, ze stran profesorů, se souhlasem. Nebude to dlouhý článek, ale snad dost jasný a srozumitelný. Na úkor toho, že je v této vládě nereálný, protože by to bylo hodně proti nim a korupce by byla hodně potlačována. Poslední rok jsem neměl inspiraci co psát, ale poslední měsíc, mě nějak probíhá hlavou spousta myšlenek a začnu je sepisovat. Názor na euro a unii, státní kasu a podobně.

09.11.2011 11:56:30 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Přesně tak, jako píšeš ty ten článek o pravdě. Co je PRAVDA? V sekci o mě, je psaný že to jsou moje pohledy a teď se to snažím dostat do sbírky, kterou jsem do toho směru zavedl, jen se mi to na novém vzhledu Literu, moc nedaří :-D Komunizmus jsem nezažil, možná dobře, možná špatně, alespoň vaše generace ví, jak to vidíme my mladí.
V čem je tedy chyba? V nás, nebo v okolí, jak nám něco podkládá a ukazuje. Myslíš, myslíte, že jsme se zbavili kapitalizmu? Že teď je tady tady demoška?

09.11.2011 09:41:50 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Můj by asi fungoval, jen je hodně proti jejich srsti to schválit, protože by bylo moc vidět, co se děje. Navíc ten systém mají asi i jiné země, to jsem ještě nezkoumal, ani nebudu.
Sepíšu a pak si rád přečtu tvůj komentář :-)

09.11.2011 09:35:25 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Ano i vím, že Zeman byl trochu v něčem taky namočenej, to je právě to, všichni, jsou v něčem, jenže on uměl to heslo. Vlk se nají, ale ovce zůstane celá

09.11.2011 09:23:01 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

jinak děkuji ta názor, alespoň vidím, že si mích článků, někdo všímá

09.11.2011 09:21:05 | jajvreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Takhle jsem to právě nemyslel. Celé je to o té korupci jak píšeš. Je to o tom, že si vláda s korupcí a rozkrádáním není schopná poradit. Proč? Právě proto, že by museli poslat do báně sami - sebe. Za koho kopu? Momentálně ani snad za nikoho, protože všichni jsou s něčím spojení a to, jak na tom jsme, ano dokázala to vláda, ale to bylo v 97? nebo 96? Zeman tuhle zemi ještě držel, za Zemana to bylo naposledy co teto stát vydělával. Můžeš proti němu říkat co chceš, ale on to uměl. Mluví sprostě a do hospody chodí s Paroubkem, ale uměl politiku a rozuměl tomu. To je pro mě důležitější, než to, kde měl kamarády. Topolánek pak převzal žezlo a začal prodávat akcie, které na dividendách vypláceli miliardy, dost na důchody. Zrovna mám v hlavě nápad, jak ekonomiku stabilizovat, budu to sepisovat a profesoři na střední s ním souhlasí, takže nápad je to asi dobrý. Myslím, že ho má spousta lidí, ale já to napíšu :-)
Snad jsem to teď upřesnil, mou myšlenku. Naše ekonomika je silná, bohužel ji furt rozkrádaj, kdyby nebyla korupce, jsme na tom právě, jak jsem zmínil, Švýcarsko
Ano i vím, že Zeman byl trochu v něčem taky namočenej, to je právě to, všichni, jsou v něčem, jenže on uměl to heslo. Vlk se nají, ale ovce zůstane celá.
Jinak děkuji za názor, alespoň vidím, že moje příspěvky někdo čte

09.11.2011 09:20:24 | jajvreagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí