Profil autorky Káťule

Káťule

Káťule

Žena, 29 let

Registrace od
31.08.2009 17:06:00
(5342 dnů)

Tvorba celkem (20)
Úvahy (2)
Povídky (17)
Ostatní (1)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
09.03.2016 13:19:43


Tipy obdržené: 59
Tipy rozdané: 66

Komentáře obdržené: 32
Komentáře rozdané: 33
K cizím dílům: 31emoji
Autorka píše o sobě:

Beruška


Věřím

Věřím na dobro, pravdu, lásku, opravdové přátelství, sny, dobrou náladu, prince na bílém koni, bojovníky v brnění. Věřím, že každý může být šťastný, pokud sám chce. Věřím, že louka plná květin uzdravuje duši, pokud si to lidi připustí. Věřím, že na všem zlém je něco dobré a že všechno, co se stane, má svůj důvod. Věřím, že se lidé k vám chovají tak, jak jim dovolíte, aby se k vám chovali. Možná jsem trochu naivní, ale věřím, že se jednou prokáže, jakou jsem měla pravdu.

**

Sním:

Sním o tom, že nikdy nevyrostu a zůstanu miminkem do smrti. Sním o tom, že rychle dospěju a sama budu mít děti. Sním o princi na bílém koni. Sním o bojovníkovi, který se o mě popere. Sním o přátelství až za hrob. Sním o dobrém jídle ve školní jídelně (což je jeden z mých nejméně reálných snů :D). Sním o životě bez překážek. Možná jsem trošku naivní, ale sním o tom, že se všechny mé sny vyplní.

**

Miluji:

Miluji malé děti, západ slunce, kytičky, Zemi, vůni pánských sprchových gelů, pocit bezstarostnosti, cizí jazyky, nekonečné rozhovory i minuty mlčení, kdy každý přemýšlí sám za sebe. Miluji pravdu, dobrou hudbu, knihy, filmy, psaní, realitu i sny. Miluji svoji rodinu, svoje přátele, miluji sebe. Miluji maličkosti, které dělají život dokonalým. Možná jsem trošku naivní, ale miluji sama sebe právě proto, kým jsem.

**

Slibuji:

Slibuji sama sobě, že už vždycky budu mít dobrou náladu a že budu vždycky dělat všechno tak, jak chci já. Slibuji ostatním, že tu pro ně vždycky budu. Slibuji, že vždycky budu vděčná za každý svůj nádech, protože narodit se není samozřejmost. Slibuji, že budu vždycky připravená pomoct, slibuji, že budu vždycky odpouštět a zapomínat. Možná jsem trošku naivní, ale slibuji, že se nezměním.

**

Vím:

Vím, že nic nevím, a vím, že už mě předběhl Sókratés s tímto výrokem. Vím, že nejsem dokonalá, ale i přesto mi na sobě záleží. Vím, že ani ostatní nejsou dokonalí, ale i přesto (možná právě proto) mi na nich taky záleží. Vím, že stárnu, ale i přesto si užívám každý moment života. Vím, že to není vždycky jednoduché, ale i přesto se dá bojovat a alespoň remizovat. Možná jsem trošku naivní, ale vím, že jsem to prostě já.

**

Směji:

Směji se blbostem. Směji se sama sobě, směji se ostatním. Směji se z radosti, z legrace, ale i jen tak. Směji se, když mám chuť. Směji se vtipům, které ostatní nemohou pochopit, směji se vtipům, kterým se smějí všichni. Směji se hláškám. Směji se, když se mi něco podaří, i když mi něco nejde. Směji se, když se něco podaří ostatním, i když jim něco nejde. Možná jsem trošku naivní, ale směji se těm, kteří o sobě tvrdí, že naivní nejsou.

**

Pláči:

Pláči, když jsem smutná, když jsem nevýslovně šťastná. Pláči, když jsem dojatá. Pláči, když se s někým hádám. Pláči u knížek, filmů, povídek. Pláči kvůli blbostem. Pláči, když mám chuť. Pláči kvůli andělům, kteří nám chtěli pomoct, ale my jsme je nenechali.  Pláči kvůli lidem, kteří si zasloužili žít. Pláči smíchy. Možná jsem trošku naivní, ale pláči pro ty, kteří už ztratili schopnost naivně si užívat radostí.

**
smrcek.ks@seznam.cz

 

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí