Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 9 záznamů. Zobrazuji 1-9.

Hlídač, Part 2 Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

Dík... jsem rád, že sis moje doporučení vzal k srdci a dýku využil. A takhle to budeš muset udělat prakticky s každou blbinkou, kteoru detailně popíšeš... ale popasoval ses s tím dobře, chválím... No a teď už přestaň s prology a krátkými pasážemi na gradaci napětí a hoď do placu nějakou pořádnou zápletku.

18.11.2010 07:41:00 | Daniel S.reagovat

Hlídač, Part 2 Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

Dobrý začátek. Jen tak dál. a k těm chybám: Důkladně jsem to nezkoumala, ale nic bijícího do očí tam není. :)

15.11.2010 21:49:00 | Lili Holidayreagovat

Společnost..? Publikoval(a): Worry | Úvahy » Ze života

Dobrá zkusme to obráceně...
Myslíš, si, že je správné chodit do školy, abys jednou měl dobrou práci? - To ti dala tahle společnost, protože jsou i v evropě země, kde je škola jen "nutné zlo".
Domníváš se, že cenzura nemá existovat, aby nebyla blokována svoboda? To ti dala také tahle spolčnost, protože exsitují společnosti, které svobodu povaují za nejhorší hřích a dokonce to i vyučují.
Jak jsi poznal, že krást se nemá? Nebo kdo ti dal vědomí, že exsituje moje a tvoje a když si něoc půjčím, tak to musím vrátit? Jsou kultury, které toto vůbec neznají a hranici mezi moje a naše určuje to, co držím zrovna v ruce.

Nemysli si, společnost tě ovlivňuje mnohem víc, než si myslíš. Nebo snad nosíš ženské šaty? Jsou mnohem pohodlnější než mužské, ale je to dost nepatřičné... to je také společenské mínění. Stejně jako je společenské mínění, že se máš navonět, každý den vykoupat, co je a co není sporstá mluva... například před sto lety by tvoje běžná mluva byla považována za zcela nepřijatelnou.
Ano, společnost se skládá z jednotlivců, ale více jednotlivců dohromady vytváří určité kolektivní mínění, které je vytvořeno tím, jak se neavzájem ovlivňují. Někteří více ovlivňují druhé a jiní se zase nechávají ovlivňovat více než jiní. Takový Hitler byl extrémním příkladem, jak moc může jeden člověk ovlivnit společnost a jeho německý národ zase extrémním příkaldem, jak se nechat masově ovlivnit.
A toto ovlivňuje i tebe jako jednotlivce. Jen existují obory, kde ovlivňovat nechat chceš a kde nechceš. V prvním případě je ovlivnění rychlé a snadné, v druhém pomalé a nesnadné, ale prostě v každém případě tě společnost formuje víc než bys chtěl a stejně tak se ty podílíš na kolektivním mínění společnosti.

15.11.2010 10:12:00 | Daniel S.reagovat

Společnost..? Publikoval(a): Worry | Úvahy » Ze života

Na úvahu jako takovou se mi to zdá krátké, ale rozhodně je to téma k zamyšlení. :)

14.11.2010 21:49:00 | Lili Holidayreagovat

Hlídač (Part 1) Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

Souhlasím s ostatními, nebudu to všechno znovu vypisovat. Kařdopádně jako fanatikovi do fantasy se mi to líbí. O délce nebudu hovořit, neboť každý si má nejprve zamést před vlastním prahem, že ano?

12.11.2010 23:16:00 | Lili Holidayreagovat

Hlídač (Part 1) Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

pravopis bych neřešil, to se časem poddá. čte se to celkem dobře, ale myslím, že i na prolog je to dost krátký a stručný, trochu bych to rozvedl, aby si čtenář mohl utvořit nějaký názor a rozhodnout se, jestli číst pokračování. rozhodně piš dál.

11.11.2010 12:12:00 | samuel44reagovat

Hlídač (Part 1) Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

taky se přidám:) takže,jak už říkal Daniel S., pravopis by to chtělo trochu ohlídat. Hlavně některé slova jsou dost do očí bijící(...elfkynou...? :)) jinak jako začátek příběhu je to rozhodně zajímavé, i když krátké. takže hodně štěstí, už se těším na další díl. A ten může být klidně i delší:)

10.11.2010 10:53:00 | Kutinečkareagovat

Hlídač (Part 1) Publikoval(a): Worry | Povídky » Fantasy

Tož frajere, byl jsem připravený ti to zdupat, ale vlastně nemám co. Docela příjemně mě to překvapilo a tak ti vytknu jen dvě věci:
1. Ten pravopis... dej si prosím záležet a jestli to neumíš sám, nech si to vždycky od někoho zkontrolovat. Vymyslel jsi tam dost nových slov... Je to škoda, protože nebýt těch pravopisných chyb, četlo by se to docela dobře.
2. Chybí mi zbytek... jen krátký základní popis, takže se pochlap a přidej celou povídku. A nedělej z toho román. Ať to má hlavu a patu, nějakou záplatku, gradaci, vyvrcholení, pointu a závěr.

Tak a teď pozitiva:
1: Máš hezký literární projev. Ačkoliv jsi v podstatě nic nenapsal a celý děj tvé povídky se dá shrnout jednou větou, nebyla to nuda a minimálně na mě to zafungovalo.
2: Oceňuji, že hlavní hrdina není nádherný svalovec s dokonalým uhrančivým pohledem. Když je hlavní hrdina zvláštní a nejlépe do oškliva, je to rozhodně lepší.
3. Ve většině případů se ti dařilo podávat popisy okolí a hrdiny pomocí nenápadných vsuvek, takže to nepůsobilo násilně a nebylo to jako popisovat svůj idol při slohovce. Snad jediný nepovedený popis je dýka se slonovinovou rukojetí. Napsat blýskavá dýka, nebo bílá dýka, nebo nějak takhle by vyznělo líp. A líp by temn popis vyzněl, kdyby nebyl tak na začátku.
Jo a protože už tam ten popis máš, očekávám, že ta slonovina na dýce bude mít pro další děj nějaký hlubší smysl, protože nejhorší čeho se autor může dopustit, je krmit čtenáře zbytečnými informacemi.

Na tvůj věk je to opravdu napsané velmi dobře a pokud si budeš dělat korektury pravopisu a ukážeš nám, že umíš nejen vyprávět, ale že máš i co vyprávět, tak tě tu vítám a budu tě rád číst.

10.11.2010 08:37:00 | Daniel S.reagovat

Schyzofrenie Publikoval(a): Worry | Básně » Horrorové, krvavé, strašidelné, tajemné, záhadné

Pěkně zveršované, líbí se mi námět "snu"...

02.11.2010 20:24:00 | Jainereagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí