Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 9 záznamů. Zobrazuji 1-9.

Don Quijote De La Ancha Publikoval(a): fm1989 | Reportáže » Ostatní

Naprosto souhlasím! Bylo to o ničem a člověk jenom zbytečně utratil 50 Kč. Nic jsem se tam nedozvěděla, nic mi to nedalo. Navíc jsem čekala víc od skoro klasiky.

02.11.2010 22:29:00 | Hermionka02reagovat

Michael Jackson, člověk Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ostatní

jak bylo vše doopravdy, věděl jen on sám. Tys o něm napsal ale moc hezky.

03.09.2009 11:26:00 | Háztéreagovat

Priority v životě člověka Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ze života

1) postavení planet v hodině narození... no sorry, snad nevěříš na horoskopy?
ale řekněme, že o to nejde.

2)lidi by museli být blbí (oni stejně jsou :-)- myslel jsem to tak, že podle tvé teorie by museli být blbí, kdyby nepomáhali, protože by se tím připravili o vlastní štěstí. Připadá mi, že jsi to pochopil tak, že by byli blbí, kdyby pomáhali a pak říkáš proč se jim to vyplatí.
Proč se jim to vyplatí?
Když někomu pomůžu, neberu jako štěstí, že mi potom pomůže někdo jiný. To je důsledek toho, že se tak začne chovat víc lidí. Čekám, že mi něco přinese samotná pomoc (ale nechápu co- či spíše tvrdím, že někomu to vnitřně dělá dobře a někomu ne, proto se tak nechová)
Tak to v životě funguje a proč by nemohlo? -spíš proč by mělo?

K tomu egu. Nechce se mi moc přemýšlet, co to je. Dovolím si tedy takovou provokaci: jak by podle tebe vypadala společnost lidí bez ega (předpokládám, že to je pro tebe ideální společnost)?

02.09.2009 18:33:00 | ewonreagovat

Priority v životě člověka Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ze života

asi jsem vůči tobě moc předpojatý, tak sorry :-)
Co to je ego? (přiznám se, že to slovo taky často používám, ale úplně to nechápu)
příklad: někdo jede pomáhat do Afriky nemocným- znamená, že nemá ego?
ten, kdo chodí do práce (nebo nechodí) a kupuje věci (třeba oblečení)(a na nic jiného nemyslí) má ego?

ti, co něco produkují můžou přeci produkovat sami pro sebe, ne? (ti co konzumují asi nemůžou konzumovat pro ostatní)

Pokud člověk poslouchá ego, je stále nespokojený a jeho priority odpovídají duchu jeho života. Oproti tomu lidé, kteří se nad ego povznesli, mají takové životní priority, že žijí šťastně. Toť jeden ze smyslů života vůbec.

Patřím do skupiny jedna a nejsem nějak výrazně šťastný ale nevyplývá mi z toho, že by na tom měli být všichni stejně. Naopak ti, co myslí na ostatní nebudou hned šťastní... Chápu to tak, že některé to tak baví, proto takoví jsou- ale neznamená to: začnu pomáhat ostatním => stanu se šťastným. To by znamenalo, že by si všichni časem začali pomáhat (pokud nejsou úplně blbý, či chtějí být nešťastní).

31.08.2009 22:30:00 | ewonreagovat

Vrcholné umělecké činnosti Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ostatní

odpovím na tuto úvahu velice roztříštěně chaoticky v duchu 21. století.

už dost abstraktních obrazů, oplzlých veršů, násilných filmů, nepůvodních divadelních her, disharmonické hudby a chaosu v chování lidstva 20.a 21.století.
-tedy toto se ti nelíbí. dobře.

to vrcholné ukáže čas- dalo by se to tak chápat, pochybnost: neukáže čas jen to co je tradiční a co kdosi v přítomnosti prosazuje?

Masaryk četl Platóna- Masaryka odsoudím těžko (svým způsobem jeho modle taky podléhám), ale s tím Platónem- já někde četl, že spaloval věci co se mu nelíbily (díla jiných filozofů) a že jeho Ústava je dost podobná té, co byla ve Spartě- že se děti mají vychovávat odděleně od rodičů aby z nich byli dobří vojáci. (nečetl jsem ani Platóna ani spartskou ústavu- tohle je vzpomínka na B. Russella)

Oslepující církev ve středověku intuici naprosto otupila a dnešní demokracie popírá naprosto vše
(tohle je pro mě nepochopitelné- volně si to překládám tak, že církev vnucuje názor a bere lidem svobodu vyjádření- dnešní demokracii snad svobodu vyjádření nepopírá?)

Ćlověk si takto meze umění vytváří. V podstatě se ztotožňuje s aktuálním vzezřením umění a kultury doby a vůbec pohodlně podléhá představě, že toto je to správné a že nikdy nebylo lépe, dokonce že tím pádem už bude jen lépe. Zajímavé.
- to je zase silné zobecňování, myslím, že lidé jsou různí. S tím, že většina lidí se nejvíce ztotožňuje se současným uměním- souhlas.

15.08.2009 11:31:00 | ewonreagovat

Směřování času Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ostatní

do maturitní slohovky je trochu nefér rejt. Stručně: je tam moc témat a nejsou vyřešeny. Pravda, řešení často není v silách celých pokolení, natož jedinců...
konrétněji:
etika- "Hlavní chyba je podle mě i ono sobectví" Jak to překonat?
ekologie- "člověk se upnul na techniku"- co by měl tedy dělat do důsledků? nemít auto? nesvítit v noci? necestovat letadlem? nekupovat si jídlo v obalech?

27.07.2009 00:10:00 | ewonreagovat

Umění dneška Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ze života

asi jsem frustrovanej nudící se magor. tak tedy pár poznámek.
definice umění:
"Umění" jakožto slovo chápu jako děj, znamená výsledek činnosti od někoho, kdo něco umí. - Mi tak úplně nedává smysl: chápeš to jako děj (jaký?), ale znamená to výsledek činnosti někoho (budiž), kdo něco umí (já umím číst- je to umění?)
druhá polovina odstavce dobrý.

2. odstavec
tak nějak tomu taky podlíhám, ale přece jenom. Co to je ta vyšší úroveň? před 20 lety končil komunismus- a nevím jaké umění vládlo světu... celý odstavec je značně obecný. Pochopil jsem z toho, že se ti nelíbí, co dávají v televizi.

3. odstavec
Jaké jsou podle tebe dnes děti? já nevím. Myslíš děti 15 ti leté nebo 5 ti leté. nevím jestli jsem tak obhroublý, ale že by televize byla nějak neblaze erotická oproti internetu? ... proč to tak je? není to jen důsledek svobody?
Budiž téma, ale jak to souvisí s uměním? tohle je věc etiky (možná).

4.
vidím rozdíl v otázce co je umění a v otázce co se mi líbí za umění. Co tedy považuješ za dobré umění? Druhak nevím, jestli dominuje abstrakce, pokud vím tak abstrakci "vynalezli" někdy 1920 a nejsem si jist zda kdy dominovala.

5. odstavec
já nevím ale srovnávat TV a to co je v galeriích. To snad ani nejde. Z jiné strany- filmy jsou přeci médium, které může sdělit nové a absorbovat i značné "umělecké výšiny". Opět o čem konkrétně mluvíš- co je umění 21. století?

7. odstavec
ty tedy to že se ti něco nelíbí považuješ za úpadek?
co se ti tedy konkrétně líbí?

poslední odstavec na mě sedí.

Shrnutí: Představoval bych si úvahu jako: můj umělecký názor (co se mi líbí) a být konkrétní. Nebo co mi vadí na televizi a proč vysílají to co vysílají.
Tohle na mě působí velice obecně. Působí to na mě tak, že vidíš, jak je společnost špatná a že se snažíš být jiný. Nech společnosti její názor.

PS: omlouvám se za pravopisné chyby a díky, že aspoň někdo dělá odstavce :-)

26.07.2009 23:31:00 | ewonreagovat

Michael Jackson, člověk Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ostatní

to co o Jacksonovi vím je mediální obraz, případně převzaté názory jiných lidí. z úvahy mám dojem, že jsi fanouškem a rozhodně ho nevnímáš tak negativně jako já. jinak dobře napsaná práce.

26.07.2009 22:44:00 | ewonreagovat

Umění dneška Publikoval(a): fm1989 | Úvahy » Ze života

co k tomu dodat,snad jen že celé to dopadlo přesně podle očekávání,a každý z nás to muže změnit

25.07.2009 17:01:00 | Radek.oslov.Šafárikreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí