Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 44 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Já jsem vám to literáci říkal... :-)) jak by řekla moje přeloučská babička... Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Politické

řekl bych, že protestů bude spíš přibývat než ubývat... vždyť už ty elity nemají ani policii na své straně. A pak prostě budou muset všichni ukázat karty. Je možné, že pak najednou zjistíme, že ti námi zvlení demokrati by raději diktaturu, budou omezovat politické strany, budou omezovat volební právo, budou omezovat spolky i demonstrace. Ale nemůžou to vyhrát. Stále víc lidí na celém svět vidí, jak špatně to teď vedou. A nenechají si to líbit. Rok 2011 je výjimečný, ale ten příští bude ještě výjimečnější a ty další nejspíš taky.
Aťane, začínám opravdu věřit tomu, že se ještě dočkáme toho, jak budou všechny ty obludné zlodějny vyšetřovány a trestány.

17.10.2011 09:22:00 | Misantropreagovat

Bude se historie opakovat? Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Na každém konci je hezké to, že přijde nový začátek. A i když konec světa, jak ho známe, může být dost nepříjemný, ten svět, který přijde potom, bude nejspíš o něco lepší.
A hlavně bych si vůbec nic nedělal ze všech analytiků, reportérů, ekonomů a dalších. Obzvlášť bych si dával hodně pozor na ty, kteří příliš často používají slova trh, rating, dluhy a podobně. Jednak jsou u nás dost cenzurováni ti, kteří mají na věc jiný názor - Stačí přepnout na německé kanály a najednou je vidět úplně jiný obraz světa, jednak většina těch chytráků nepředpověděla minulou krizi a tak netuší vůbec, co přijde dál a hlavně - oni prostě taky nevědí. Jen se dohadují a na základě indícií připomínajících čísla v lotynce se snaží předpovědět chování systému, který byl odjakživa o dost složitější než schopnost lidského mozku chápat souvislosti.
Takže, co bude příští rok, to nikdo neví. Rok to zřejmě přelomový bude a to především v tom, že se zase o něco víc odhalí, že král je nahý, zjistí se, že všichni ti ratingoví kouzelníci, ekonomové a tržní poradci jsou taky jenom lidé stejně hloupí a neschopní jako všichni ostatní. Nejspíš se zjistí, že existují i jiné způsoby, jak řídit státy a jak vést ekonomiku a ukáže se, že ta pověstná tržní síla některých států i firem jsou jen křikem paviána, který křičí o to víc, když se bojí.
A svět, který z tohoto zjistění vznikne, bude mít opět daleko do dokonalosti, ale snad alespoň trochu popostrčí lidstvo směrem k nějaké spravedlnosti.

17.10.2011 09:17:00 | Misantropreagovat

Tento server Publikoval(a): silák | Úvahy » Ostatní

Neřekl bych, že by tu byla tak úžasná dílka, aby je někdo vydával knižně. Možná vlastním nákladem...
Dál mi není jasné, jak má administrátor zajistit, aby si jakýkoliv čtenář tohoto serveru nemohl dílko zkopírovat nebo opsat.

13.10.2011 08:49:00 | Misantropreagovat

Americké finanční kouzelnictví Publikoval(a): Daniel S. | Úvahy » Politické

To já bych řekl, že prvotní příčina je ještě starší a to Reaganovským opuštěním principů Brenton Wood. Od té doby v podstatě není americký dolar podložený zlatem a americký FED může půjčit i peníze které nemá prostě tím, že je pro účely úvěru natiskne a po splacení zase zruší.
Tuto nestoudnost dnes dělají všechny centrální banky a tak se nemůžeme divit, že je možné vydat hypotéky v objemu mnohonásobně převyšujícím HDP a pak se divit, že to nějak krachuje.

Nicméně analýza je poměrně pečlivá, přehledná, zohledňuje i aspekty o které člověk běžně z novin nevyčte, je uměřená a nezaujatá. To se cení.

07.10.2011 09:45:00 | Misantropreagovat

O uměleckosti díla Publikoval(a): Mapaf | Úvahy » Ostatní

Umění je to, co překračuje nutnost potřeby. Tedy ano, i Televizní noviny mohou být uměním, pokud budou obsahovat něco víc než jen suchý výčet zpráv. Stanou se uměním, pokud (například) budou jednotlivé zprávy seřazeny podle nějakého estetického klíče, pokud moderátoři budou využívat specifickou škálu výrazových prostředků, apod, apod.
Židle může být uměním, pokud její význam nebude jen v tom, aby bylo kam zaparkovat zadek. Pokud bude židle zároveň ladit s prostředím, její tvary budou obsahovat určitou symboliku a technologické provedení půjde za hranice nutnosti, pak se jedná jednoznačně o umění.

Dalším důležitým atributem umění je, že vzniká z dobrovolně přijatých omezení. Například báseň je text omezený rytmem, rýmy, slokami. Sochař je omezen velikostí kamene, jeho přirozenými prasklinami, malíř je omezen kvalitou barev, velikostí plátna, architekt je omezen únosností betonu, apod, apod. Umělec se s těmito omezeními vypořádá tak brilantně, že nejen tato omezení nejsou na výsleku znát, ale naopak - stávají se předností, které zdůrazňují kvalitu umělce a kvalitu výsledku.

27.09.2011 07:07:00 | Misantropreagovat

Rumburská vzpoura Publikoval(a): Doki | Úvahy » Ze života

Jo a kdybych měl stát v nějaké demonstraci, tak bych chtěl, aby mě do televizních novin vyfotili pod transparentem: "Vyloučení zpět do společnosti" než třeba "Zákon proti nepřizpůsobivým". A rozhodně bych chtěl, aby se tam rozdávaly letáky s číslem transparentního účtu na vybudování komunitního centra a letáky s podrobným popisem, jak ty gheta sanovat, jak dát těm lidem perspektivu, jak se zbavit těch podnikatelů, kteří si na bídě postavili byznys. To bych podporoval. To bych taky mobilizoval další, to bych i platil.

02.09.2011 08:29:00 | Misantropreagovat

Rumburská vzpoura Publikoval(a): Doki | Úvahy » Ze života

Doki, já nenamítám nic proti tomu jít na náměstí, vypískat starostu, veřejně se postavit za právo a pořádek v ulicích, veřejně a srozumitelně říct, že se vám (nám) to takhle nelíbí. Dokonce souhlasím s tím, že pokud existuje rasismus bílých proti černým, existuje i rasismus černých proti bílým.
Já vím, že svými připomínkami řeším rozdělení Německa a přitom druhá světová ještě nezačala. Ale tak by to mělo být. Nedělejte tu stejnou chybu, kterou při mobilizacích dělá většina lidí. Je třeba nejen svolávat lidi, ale svolávat je pod ten správný prapor. Aby jste brzy nezjistili, že jste zmobilizovali lidi na podporu nějakého místního fašisty. Aby ti zmobilizovaní brzy nezjistili, že místo práva a pořádku dělají křišťálovou noc.
Jestliže bude výsledkem té vaší mobilizace pouze uvolnění pudů z flustrace nadávek o bílých sviních a špinavých ulicích, tak se nikam nedopracujete. V tom je totiž to nebezpečí - dovolit flustrovaným a okradeným lidem, aby si vybili vztek na skupině, kterou se dá snadno identifikovat. A v takovém přistupu je vždycky latentně přítomen cyklon B.

Je správné mobilizovat. Je správné nesedět a nekoukat z okna, jak vám kradou popelnice a berou autorádia. Je správné jít na náměstí a poslat do háje toho blba, který si hraje na starostu a přitom neví, která bije. Ale aby to správné zůstalo, je třeba vyšít ten správný prapor. Je třeba teď hned definovat cíle a cesty k nim. Pak můžete zmobilizovat nějaké lidi, pak se vám to nezvrhne. Mimochodem, uvědomuješ si vůbec, že stačí, aby mezi těmi zmobilizovanými byl jediný blbeček, který si na demonstraci přinese zápalnou lahev a máte po mobilizaci a naopak vás veřejné mínění odsoudí?
Takže pokud chceš podporu, po které voláš, chceš mobilizovat a vylepšovat svět ve vašem regionu, tak koukej napsat, jak toho dosáhnout. Pak si mohu promyslet svojí podporu, pak se třeba i nechám zmobilizovat. A stejně tak to udělají ti slušní lidi. Pokud nedefinuješ své cíle a sety k nim, tak zmobilizuješ jenom ty bitkaře, kteří si chtějí do někoho kopnout.

02.09.2011 06:51:00 | Misantropreagovat

Myšlenky exkřesťana 5. Publikoval(a): dead-head | Úvahy » Bůh, víra

Jo a mezi námi... kdybych byl ve stejné situaci jako ty, také bych uvažoval o odchodu ze společenství, které sice biblicky má být sociální až do krajností, ale ve skutečnosti nemá pro sociální práva pochopení a jde doprava až to bolí.

01.09.2011 07:18:00 | Misantropreagovat

Myšlenky exkřesťana 5. Publikoval(a): dead-head | Úvahy » Bůh, víra

Já se právě obávám, že jde právě o hřích v křesťansko-židovském slova smyslu. Ne, možná to tak není, nejsem ti ani soudcem ani kádrovákem, ale svými pěti úvahami sis napsal profil, nad kterým by psycholog zajásal.
Jak říkám, možná to není pravda, ale na mě tvoje úvahy udělaly dojem, že jsi člověk, který někde v sobě hluboce cítí, že spáchal hřích. Svědomí hryže, stíny minulosti se vynořují, jsi plný nejistoty a tak jsi se rozhodl dojít k rozhřešení sepsáním této úvahy, kde se své aspekty pokoušíš vysvětlit pomocí filozofických obratů, ve kterých ale nejsi moc kovaný. Tvé vysvětlení je sice obšírné, uvádíš na svou obhajobu spoustu argumentů (nejlepší je ten, že jsi svým odchodem vlastně nic nespáchal), ale v hloubi duše víš, že jsi ten svůj čin dotáhl dál než jsi chtěl.
Takový je můj dojem z úvahy. Nic víc. Nemám žádný dojem z tebe, protože tě neznám, neviděl jsem tě, nemluvil s tebou. Jen z úvahy mi přijde, že se zoufale snažíš ospravedlnit něco o čem vnitřně sám pro sebe víš, že ospravedlnit nelze.

01.09.2011 07:16:00 | Misantropreagovat

Rumburská vzpoura Publikoval(a): Doki | Úvahy » Ze života

No, na tohle se zareagovat sluší... Z tvé úvahy bohužel vyplývá reakce spíše Heydrichovského střihu než nějaká integrační akce. A tvůj komentář vypočítává, proč to či ono nejde... Nu s takovým přístupem opravdu nic nepůjde.
Já jsem ti nepsal, co máte dělat vy... ostatně jste v jiné situaci než my, máte tam jiné případy, ale něco byste dělat měli.
Zatím jsem se ale dozvěděl jenom o té "Rumburské vzpouře" a z tónu úvahy mě v nose zašimral pach kyanovodíku. Vyzýváš slušné lidi, aby vás podporovali, ale co mají podporovat? vaše demonstrace? Které jsou ty vaše? Ty na kterých se píská proti starostovi a nebo ty, kde se vyhrožuje Romům? Nebo máte sakra nějaký nápad, který by se dal podporovat? Například že by mohli slušní lidé podpořit výkup takového paneláku? Nebo že by podpořili vznik velkého mládežnického centra? Nebo třeba že by podpořili předčasné volby?
Zatím mám bohužel pocit, že vyjádřením podpory bych ji nevyjádřil jen vám, co musíte snášet okrádání, ale i těm náckům, kteří už si zahajlovali a vysvětlili Romům, že mají jít do plynu a že je upálí. A upřímně... těm ji vyjádřit nechci.
Tak si tam u vás v té vaší Rumburské vzpouře definujte nějaké cíle, vymyslete formy činnosti jak k těm cílům dojít, založte si transparentní účet a pusťte se do shánění podpory od slušných lidí. Slušných lidí je u nás dost a jsou ochotní na ledacos přispět. A když začnou slušní lidé, chtě nechtě se přidají i další. Pak i firmy, úřady i státní fondy. Ale nejdřív musíte vědět, co vlastně chcete. Slušný a rozumný člověk žádný křik nanáměstí podporovat nebude. rozumný a slušný člověk podporuje program, řešení a ne pískot.

01.09.2011 07:06:00 | Misantropreagovat

Indové bojují proti zkorumpovaným politikům dřív než Češi Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Politické

Pokud těch zemí bude přibývat, přijde řada i na nás.

31.08.2011 12:44:00 | Misantropreagovat

Myšlenky exkřesťana 5. Publikoval(a): dead-head | Úvahy » Bůh, víra

Nejsem příznivcem mystických zkušeností. Ať už se jim říká obrácení, odpuštění, gnóze, alchymie, vytržení, nirvána, extáze, či jinak.
Z tohoto hlediska proto nemohu tvé zkušenosti porozumět a ani se o to nepokouším. Nic podobného jsem nikdy neprožil, nemohu tedy hodnotit. A jak jsem říkal, nezpochybňuji nic z toho, co jsi prožil. Z hlediska literárního je ovšem tvá obhajoba nebo chceš-li tvá zkušenost znázorněna poměrně plytce a dělá opravdu pouze dojem pokusu o sebeospravedlnění něčeho, co sám v hloubi duše považuješ za hřích.

30.08.2011 07:31:00 | Misantropreagovat

Rumburská vzpoura Publikoval(a): Doki | Úvahy » Ze života

Ale řeknu ti, jak jsme postupovali my u nás. My máme taky problémy s "nepřizpůsobivými". Akorát už jsou to ve většině spíš bílí... A máme problémy ze stejného důvodu - předchozí vedení radnice proalo městské byty za pakatel nějakému parchantovi, co si z toho v souvislosti s Ostravou udělal velmi výnosný byznys.
Tak nejdřív jsme vyměnili lidi na radnici. Pak jsme začali postupně vykupovat byty zpátky a dělat z nich slušné bydlení. K tomu jsme se pustili do průmyslových zón a díky tomu má naše obec jednu z nejnižších nezaměstnaností a tím mají lidi i peníze a nemusejí krást. Všichni ti patnáctiletí frackové, co tam u vás používají mačety v hospodách, tak ti u nás chodí hrát zadara paintball, mají svoje předimenzované mládežnické centrum a dostali stejnokrojové košile s nášivkami - udělali jsme kozla zahradníkem a to byste koukali, jak to funguje. A světe div se, projevilo se to na školní docházce i na prospěchu...
Jasně, stálo to spoustu peněz a ještě víc to stát bude. Ale platíme za chyby našich předchozích voleb, platíme za to, že jsme se nechali zlákat od těch idiotů na vládě a ředitelem zeměkoule na hradě, který nám tvrdil něco o neviditelné ruce trhu, který všechno vyřeší.
ale i přesto, kolik to stojí, tak u nás pořád ještě stačí tři kluci na městské policii, obejdeme se bez kamer a kriminalita sáhodlouze klesá.
Jo a taky jsme v obci takovým "podvůdkem" zatrhli hrací automaty a pokud to jen trochu jde, nepouštíme tam exekutory.

29.08.2011 07:09:00 | Misantropreagovat

Rumburská vzpoura Publikoval(a): Doki | Úvahy » Ze života

Mě by spíš zajímalo, jak se ti "nepřizpůsobiví" na to Šluknovsko dostali? To jako najednou sehnali prachy, přestali brát drogy, přestali kouřit a pít, koupili si tam na Šluknovsku baráky, protože tam je málo policajtů a dobře se tam krade?
Nebo tam máte tolik firem a práce, že tam není nezaměstnanost a tak tam všichni jdou za prací? Nezlobte se lidi na mě, ale ti lidé se tam nedostali náhodou.
No jestliže vaše radnice zprivatizovaly celá sídliště pochybným firmám, které si tam sestěhovaly chudáky z celé republiky, aby jim jinde neblokovali developerské projekty, tak se nedivte. Stejně tak se nedivte, že vám tam zhoršují nezaměstnanost. Vyši mladí z regionu prchají, že tam není do čeho píchnout, protože vaši starostové nejsou schopni dát dohromady žádnou průmyslovou zónu, neumějí se napojit ani na Německo, ani na zbytek republiky, jen umějí koukat, jak se baráky a byty prodávají vyčůraným obchodníkům, kteří do nich nastěhují obsahy ghet z celé republiky a protože jsme taková super svobodná země, tak už se dál nestarají ani o občanskou vybavenost, ani o pracovní příležitosti a samozřejmě se nestarají ani o to, aby tam byly policejní služebny.
Můžete v těch vašich odporech pokračovat... ti obchodníci s bídou už mají dávno připravenou další várku bezprizorních lidí, které do těch uprázdněných bytů po těch zatčených narvou. A ještě víc to tam přehustí, bude tam ještě míň práce, za chvíli se tam budou bát i policajti, bude vám utíkat ještě víc mladých lidí a to všechno bude tvat i přes všechny demonstrace a pískání tak dlouho, než si uvědomíte, že správa vašich měst musí od začátku vypadat jinak. A pokud jste dopustili, aby o velkých plochách vašeho okolí rozhodovaly cizí zájmy a peníze, tak se nedivte.

29.08.2011 06:59:00 | Misantropreagovat

Myšlenky exkřesťana 5. Publikoval(a): dead-head | Úvahy » Bůh, víra

Nehodlám hodnotit tvé rozhodnutí ani nehodlám hodnotit tvůj život. Nemíním kritizovat oprávněnost nebo naopak hloupost tvého rozhodnutí. Ale dovolím si ohodnotit uvedenou stať úvah z hlediska literárního a věcného.

Nemohu si pomoci, ale po přečtení to na mě udělalo dojem, že ti vlastně vadilo, že sbor je komunita, která má svá pravidla, která se nedají jedním šmahem jednotlivce předělat, že ti prostě hučeli do života a měli jiný názor než ty a taky ti zakazovali "páchat hříchy". A protože jsi měl co vysvětlovat, tak jsi raději odešel a celá naznačená úvaha je pokusem o sebeospravedlnění, které ovšem v hloubi duše považuješ za nedostatečné.
Přiznám se, že první myšlenka, která mě napadla po dočtení byla: "chtěl si trochu užít s holkou, ale oni měli kecy".
Netvrdím, že to tak bylo. Ani netvrdím, že jsem správně pojmenoval tvé rozpoložení a důvody pro napsání díla. Ale stavba díla, použití vět a celkový sloh na mě dělá tento dojem.

24.08.2011 10:38:00 | Misantropreagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí