Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 38 záznamů. Zobrazuji 1-15.

kradééé-me všichni... Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Ze života

Ano to jsem viděl, když to říkal. Ne že bych si myslel, že je bezúhonný ale kdo z nejmajetnějších v tomhle státě je. Kdyby se každý zachoval jako on a uvědomil si, že jsou nějaké hranice, které nemůžeme překročit bylo by nám lépe.

27.03.2012 11:22:03 | Hérakleitosreagovat

kradééé-me všichni... Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Ze života

Když jsem psal tuhle úvahu, někdy před čtyřmi lety, ani ve snu mě nenapadlo, kam až rozkrádání státu může zajít...

26.03.2012 14:12:52 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Je to zkrátka neúnosné. Jedna věc je, že se rozprodal (rozkradl) veškerý majetek, který stát po revoluci měl. Dobře stalo se, nedělalo se se tím nic když se to dělo a teď už to budeme těžko vracet. Ale Našim papalášům to nestačí. Oni se dostali ke korytu až když už bylo všechno vyžrané, ale protože jsou kluci vynalézaví, přišli na to, že se do toho koryta stále přilévá z daní a tak začali rozkrádat i veřejné finance. A to už je na mě trochu moc... Jak můžou rozkrádat veřejné finance, evropské dotace, a přitom nám tvrdit, jak je třeba šetřit na našem zdraví, naší bezpečnosti a našem vzdělání. Vždyť to už neni na demonstraci, ale na defenestraci...

26.03.2012 14:10:41 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Já teď na liter moc nechodil, musel jsem počkat, až trochu názorově vyzraji. No, jsem zvědav, kam nás to zavede. Začíná být docela dusno, ale co mě zaráží nejvíc, je skutečnost že když tohle s někým řeším, tak v devadesáti procentech případu buď jen řeknou, že jich se to netýká a nebo stojí za vládou a říkají, že škrtat je třeba abychom nedopadli jako Řekové a krást, když to jde je přirozené... Smutné, jak jsou lidé manipulovatelní...

26.03.2012 13:06:23 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Snad jen ještě k "méně škodlivé opozici". Když se nad tím tak zamyslím, kdyby dnes vládla opozice, nemělo by to takový dopad na obyčejné lidi a situace by se nikam nepohnula. Takže je asi dobře, že jsme kde jsme. Jen tak dál naši vládcové, jen si ten bič upleťte...

26.03.2012 12:40:21 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Souhlasím naprosto. Snad až nás v ulicích bude dostatek chopí se příležitosti "ti dobří". Je třeba nenechat se ukolébat řečmi současné opozice o tom, že by to dělali lépe. Osobně si myslím, že by nadělali škody méně, ale je třeba nespokojit se s tím. Je načase aby konečně někdo začal dělat politiku prospěšnou, ne více či méně škodlivou. No a o tom, že se nesmíme nechat zlákat řečmi extrémistů, kteří se také nepochybně pokusí využít situace, snad není třeba diskutovat.

26.03.2012 12:35:36 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Dění samozřejmě sleduji a o zmíněných organizacích vím. Už jsem v komentářích psal, že nechci aby to vyznělo, jako že jsem nějaký zamindrákovaná pošuk, který má pocit že je celý svět proti němu. Šlo spíš o to, vyjádřit pocity, které mám z běžných rozhovorů s "obyčejnými" lidmi. Vím, že se začíná objevovat snaha určitých lidí něco změnit, ve větší míře než tomu bylo dosud. Nicméně, pořád se nenabízí nějaké konstruktivní řešení. Volat po odvolání politiků je sice alespoň něco, jsem pro všema deseti, protože jejich arogance a chamtivost už překročila veškeré meze, ale nějak mi chybí někdo, kdo by nás tím vším bezpečně provedl k "lepším zítřkům". Když svrhneme celou současnou politickou reprezentaci, a že si to zaslouží, pořád, ať koukám napravo nebo nalevo, nějak nevidím stranu, nebo alespoň osobnost, která by byla schopná nést se ctí břemeno vlády nad naším národem...

26.03.2012 11:49:39 | Hérakleitosreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Byl bych nerad, kdyby to vyznělo, jako že jsem nějakej zakomplexovanej pošuk co neni na světě rád. naopak jsem v pohodě, žju rád, jsem spokojený studující člověk, kterému vlastně nic neschází. Spíš jsem tím chtěl vyjádřit naléhavost problému. Je mi opravdu líto nezúčastněnosti našeho národa (a smutně se prozatím hlásím k těm nic nedělajícím), protože , a tím jsem si jist, jestli velmi rychle nezačneme napravovat problémy minulosti, čeká nás neblahá budoucnost. Je opravdu smutné, že jediné co desetimiliónový národ ze srdce Evropy doposud vyplodil, je sice pravdivý ale vlastně nic neřešící výkřik Holešovské výzvy, a není tu v podstatě žádné strukturované a kloudně pojaté řešení inteligence našeho národa, které by nabídlo východisko. to je opravdu inteligence v tomhle národě tak spokojená, neschopná, úplatná nebo apatická, že se nerozhodne jít do boje proti bezpráví a zločinu?!

23.03.2012 00:57:54 | Hérakleitosreagovat

Družstevní hospodářství Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Je to jeden z mnoha smutných příkladů toho, jak se u nás za každou cenu zbavujeme všeho co jen vzdáleně připomíná éru komunismu. My jsme tady družstva se slávou rozbíjeli, zatímco v Německu se podobná hospodářská sdružení utvářeli a stále utvářejí a němečtí zemědělci do nich vstupují. Nějak nechápu politiku toho, že by stát neměl nic vlastnit. samozřejmě je z principu špatné za tím účelem někomu něco znárodňovat, ale matematika základní školy mi stačí na to abych, věděl, že pokud má stát celý zisk z příjmu nějakého podniku, je to víc, než když má jen podíl (daň) z tohoto celkového zisku. No trochu dlouhý komentář, asi o tom napíšu úvahu.

14.03.2012 17:07:11 | Hérakleitosreagovat

Jsme zdravá ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

No s tím, že kdyby se tu nekradlo, žilo by s nám lépe, souhlasím, Nicméně si tak úplně nejsem jistý tím, že naše ekonomika je až tak silná jak bylo napsáno, spíš naopak celou naší tranzitní ekonomiku táhnou jen dvě automobilky a možná vývoz piva, všechno ostatní více či méně nestojí za řeč. A elektřiny zase až takový přebytek nemáme, naopak, pokud nedostavíme Temelín, hrozí, že po odstavení uhelných elektráren budeme muset nakupovat v zahraničí.

24.11.2011 06:05:15 | Hérakleitosreagovat

Bude se historie opakovat? Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

No je třeba to brát jako příležitost ke vzniku něčeho nového a lepšího, bohužel jak nás už historie naučila příležitosti se nejrychleji chopí vždy ti, kteří nemají výčitky svědomí a hledí jen na vlastní prospěch. Je škoda, že čestní a poctiví lidé jsou v takových situacích zašlapáni do země, protože jim slušnost nedovolí prosazovat své názory tvrdě a sobecky.

17.10.2011 09:41:00 | Hérakleitosreagovat

Proč věřit? Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Docela ucházející až na to, že se to trochu neshoduje s názvem. Vůbec nic z toho co jsi napsal nepřesvěčuje k víře v boha, jen to odkazuje na soubor morálních pravidel, která ulehčují život.

14.10.2011 14:34:00 | Hérakleitosreagovat

Princip... Publikoval(a): Trystan ap Tallwch | Úvahy » Ostatní

Asi tě zklamu, ale nebudu proti tobě argumentovat ani ti nic vyvracet, tvoje myšlenky jsou trefné přesné a velmi dobře vyjádřené. Nemá smysl vyvracet něco co vyvrátit nelze. V zásadě se s tvými názory ztotožňuji. Ale souhlasím i s komntujícími v tom, že bys neměl na vědě a vědění tolik lpít. Vědění je úžasný a bezesporu nebezpečný dar. Nebezpečný především proto že člověk je příliš malý a neschopný toho, aby došel úplného poznání všeho a proto je nejdůležitější ve správný čas přestat hledat a začít konstruktivně nakládat s tím co víš, tedy žít... A pak možná stvoříš svůj vlastní malý vesmír, který dovolí endorfinům, aby tě plně ovládli. Protože hledání bez cíle nemá smysl.

14.10.2011 13:50:00 | Hérakleitosreagovat

Satira na politiku v podobě státních maturit Publikoval(a): Ludvyx | Úvahy » Politické

Především sy myslím, 6e když státní maturity, tak na tvrdo a za čtyři roky. Jestliže někdo studuje podle školních norem, na školní maturitu, tak mu přece nemůžeme ve čtvrťáku říct: "no víš bude to trochu jnak tak promiň a douč se to jak chceš." To je první kámen úrazu. Druhým je neslučitelnost toho, že nějkých padesát procent lidí má mít maturitu, A jestli má být jednotná, znamená to dvě varianty. Buď jí nikdy nemůže udělat dost lidí, aby jsme se dostali na 50 %, nebo rapidně klesne úroveň kvalitních škol, protože jim bude stačit dostat se na úroveň pseudoškol a továren na maturitu, kterých je o poznání více než škol, které mají stále ještě alespoň nějakou úroveň.

Je to prostě celé blbost, už teď školství stojí za prd, maturitu maj i těžce podprůměrně chytří lidé a v učení sou totálně nepoužitelná individua, které bych nezaměstnal ani jako kopáče. Takže sice budem mít všichni maturity ale stavbivedoucí si budou semi zedničit, strojní manažeři sami soustružit a obchodníci sami prodávat hlavně že budou mít všichni papír na nemakačenka... a zaměstnávat budem křováky z afriky

12.04.2010 11:43:00 | Hérakleitosreagovat

dabel a buh Publikoval(a): čipsy | Úvahy » Bůh, víra

Trochu moc obecných otázek a žádné hlubší zamyšlení, zkus si vybrat něco konkrétního a trochu to rozebrat. Takhle to spíš než jako úvaha vypadá jako dotazník

12.04.2010 11:22:00 | Hérakleitosreagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí