Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 41 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Nesnáším objímání... Publikoval(a): Striptérka | Ostatní poezie » Smutné

Je to tak.

01.08.2013 00:53:01 | joke27reagovat

Deprese Publikoval(a): Striptérka | Povídky » Ostatní

S-koreho na ni. :-)

01.08.2013 00:50:53 | joke27reagovat

Lyhyt apatia Publikoval(a): její alter ego | Básně » Ostatní

"Zázraky na hladině nezčeřené vody"


...nevím proč, představuji si nohy kráčející po klidné hladině... jinak poezii vážně nerozumím, těžší to být asi už nemůže :D

30.07.2013 17:14:17 | joke27reagovat

244. Jak tě pochopit? Publikoval(a): Robin Marnolli | Básně » Láska

Tvoje dívka možná čte Hospodářské noviny. :D

30.07.2013 17:05:03 | joke27reagovat

Schůzka naslepo Publikoval(a): violette.heaven | Povídky » Ze života

Je to dobré, popisuješ to s takovou cynickou prázdnotou. Takových schůzek se denně odehraje hodně. Tomu příběhu chybí něco, čím by se stal pro čtenáře profilovou záležitostí. :D

30.07.2013 16:28:54 | joke27reagovat

Jakou planetu zanecháme dalším generacím? Publikoval(a): Anne Leyyd | Úvahy » Příroda

Díky za odpověď. :-) Mě by zajímalo, jak si představuješ život na planetě jakoby z pohledu jednoho těla a jedné duše, jak to jakoby mezi sebou souvisí? :-) Já nad tím taky přemýšlel, ale určitě dost jinak. Uvažoval jsem nad lidským tělem, jako společenstvím života buněk, které tvoří jednu lidskou bytost a přemýšlel jsem, jestli každá ta buňka nemá v podstatě také svoje já, ale je ochotná se podílet na jednotě se svou omezenou individualitou. :D Společně tyto buňky dosahují nějakého vyššího vědomí, ale jako jednotlivé buňky nepotřebují toto vědomí vnímat, spíše je zajímá, jak jsou živeny a jak se na ně lepí sousední buňky. Nějaké vědomí musí být vedle takové buňky Bůh. :D Když si potom představíš člověka jako buňku, můžeš si představit, že nad lidmi je nějaké další vědomí, které nás propojuje a my se pouhým životem podílíme na jeho chodu, aniž bychom byli schopni toto vědomí vnímat. :D Je to jen taková fantazijní teorie. :D Jak si to představuješ ty?

Efekt motýlých křídel je zajímavý stejně jako "Vrtěti psem". Dnes je na stole přesně ta otázka, jestli více lidé mávají křídly motýla, nebo více vrtí psem. :D A nevím, jestli je pravda přesně uprostřed, ale souhlasím s tebou, že budoucí generace na Nás budou hledět jako na blázny, ať už se dožijí nebo ne. :D

Vizionáři jsou moc zajímaví, jsou to velcí snílci, s velkou fantazií. :-) Všichni jsou možná nebezpeční, ale co. Nemyslím ovšem takové ty populisty, co objevují Ameriku ve 21. století a někteří jsou samozřejmě blázni. Mě třeba nedávno hodně překvapil projekt Atlantropy, který odkazoval na pravděpodobně historickou skutečnost, že Středozemní moře bylo nížinou. Projekt Atlatropy chtěl přehradit Gibraltar, kde by byla obrovská vodní elektrárna a postupně by byla snižována hladina Středozemního moře, aby došlo ke spojení Evropy s Afrikou v jeden kontinent. Z hlediska Středomoří by to prý byla ekologická katastrofa, na druhé straně v plánu bylo vytvořit ve vyprahlé Africe tři obrovská jezera. Teď jsem viděl jiný dokument, kde vědci zkoumali, že korály na americkém pobřeží zabíjí mikroby, které přináší písečný prach z Afriky, takže ty váhy dobrého a zlého jsou neodhadnutelné. Místo Atlantropy se prosadil Nacismus a 2.SV, snad jsme si tedy prošli tou lepší variantou dějin..... :-/ Každopádně ta samotná úvaha o společném kontinentu Afriky a Evropy je moc zajímavá, ať už je člověk příznivec nebo odpůrce.

Vlastní úvahu spíš asi nenapíšu. :D Nejsem zase takový psavec a je to všechno dost náročné taky. :D

27.07.2013 00:40:06 | joke27reagovat

Autorita Publikoval(a): Anne Leyyd | Úvahy » Ze života

Dost zajímavé k přečtení, občas sice uvažuješ hodně tendenčním způsobem, ale líbí se mi, jak jsi pozitivní. Takových lidí jako ty neznám mnoho, jestli vůbec někoho. :-)

22.07.2013 17:46:47 | joke27reagovat

„ Nikdo není zbytečný na světě, kdo ulehčuje trápení někomu jinému. “ Publikoval(a): Anne Leyyd | Úvahy » Ze života

Týýý jo, tebe bych chtěl mít za kámošku, mám z toho slzu v oku. :-D

22.07.2013 17:05:32 | joke27reagovat

Potřebujeme víru? Publikoval(a): Anne Leyyd | Úvahy » Bůh, víra

waaauuu :D To je diskuse, asi si to přečtu, až budu mít chvilku, ale otázka zněla, jestli potřebujeme víru a ty jsi z toho udělala téma, jestli potřebujeme Boha. Některá náboženství Boha ani neznají, jiná jich mají více. ;-) To téma bude mnohem složitější. :-)

Určitě by byla hodně zajímavá otázka, jaký by byl svět, kdyby tě nejprve seznámili třeba s deseti náboženstvími a teprve potom bys sama rozhodla, kterému náboženství budeš věřit. :-) Většinou to rozhodují rodiče, ale je to tak správné? Svět je tak složitý a já vím, dá se žít jednoduše.

22.07.2013 16:49:18 | joke27reagovat

Jakou planetu zanecháme dalším generacím? Publikoval(a): Anne Leyyd | Úvahy » Příroda

Zajímavá úvaha. Nezlob se na mne, domnívám se, že stejně jsou tvoje názory trochu tendenční. Já vidím chybu v momentu, kdy hodnotíš hurikán, tsunami a povodně.
U povodní můžeme jednoznačně říct, že vodohospodáři regulují vodní toky. Zemědělci ovlivňují vysazování plodin, které různým způsobem ovlivňují retenci krajiny. O likvidaci půdy výstavbou různých průmyslových zón a rozšiřování měst a kanceláří nemluvě.
Takovou tsunami však vůbec neovlivníš, před ní se dá jenom utéct a s hurikány je to podobné, ačkoliv se občas někdo snaží dokázat, že člověk má na hurikány nějaký vliv, tak pravděpodobně nemá.

My lidé měníme okolní svět, tedy i přírodu k obrazu svému a to je asi to hlavní. Takže si musíme klást otázku, jaké záměry máme s přírodou? Někteří lidé tu otázku rádi otáčí. Jaké záměry má s námi příroda? Příroda možná stanovuje základní pravidla hry, ale lidé jsou těmi hlavními hráči a to provokuje k dalším otázkám.
Potřebujeme planetární vládu?
Můžou se lidé donekonečna množit, nebo musí proběhnout nějaká regulace lásky a rozmnožování? :D
Jak poskytnout většině populace základní pocit štěstí?
Pak jsou tu témata jako roboti, nanoboti, umělá inteligence atd...
Pro ekonomy je jistě zajímavé téma takzvaných domácích továren, které by uměly vyrobit třeba oblečení a cokoliv ze vzduchoprázdna. To by hodně překopalo pravolevicové vidění světa.
Dalším tématem je třeba energetika... :D

A samozřejmě jaké máme plány a úmysly s přírodou? Můžeme žít i v umělém světě, kde si budeme potraviny a životní potřeby vyrábět bez přírody?
Nebo chceme naopak zachovat co nejvíce divoké přírody bez zásahů člověka?
Nebo chceme více přírody, která bude začleněná do lidské civilizace přírodními metodami? (Parky, sady, domácí zvířata, rostliny v květináči, Zoo, Cirkusy, zemědělské chovy)
Nebo chceme přírodu, kterou budeme po všech stránkách ovládat? (Geneticky upravené zemědělské plodiny, různé genetické křížení druhů zvířat, oživení vyhynulých druhů - třeba mamut)

....těch témat je mnoho a každá otázka vyvolává nové otázky... možná lidstvo trochu postrádá velké vizionáře, kteří by uměli nastínit nové přitažlivé podoby světa, které bychom chtěli žít :-)

22.07.2013 16:25:45 | joke27reagovat

Nejvěrnější přítel člověka je stres Publikoval(a): violette.heaven | Fejetony, sloupky » Ze života

:-D Moc pěkná fabulace, jsi takový ten kouzelník, co hned přiznává svoje triky, ale o to je to úsměvnější.

21.07.2013 16:55:18 | joke27reagovat

Tunel Publikoval(a): violette.heaven | Scénář » Ostatní

Moc pěkné. :D

21.07.2013 02:26:48 | joke27reagovat

Voněla po mandarinkách Publikoval(a): Eclipse | Povídky » Romantické

moc povedený text :) umíš to autore

alter ego triP :D asi mi vybouchne hlava :D něco se děje :-)))

16.02.2011 22:43:00 | joke27reagovat

Nevěř mi... Publikoval(a): Marquizzzka sarkastoptiminihilistka | Básně » Láska

To není báseň, to je rap. ;-) Nebo nějaká jazzová poezie. ;-) Pěkný.

29.12.2009 02:56:00 | joke27reagovat

Přelomy Publikoval(a): její alter ego | Básně » Ostatní

Střílel mačetou dlouhé plameny, ty jako pekelné jazyky slízaly její chlad. Cín se slil s vodou a krví v jediný pramen, pramen věčnosti, smrti a zrození. Explodovala hvězda na nebi, údržbář na štaflích ji mění za novou, dveře se zavřely. :D Prásk!

08.12.2009 15:39:00 | joke27reagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí