Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 29 záznamů. Zobrazuji 1-15.

O krásném českém slovu "GENDER" Publikoval(a): Alda | Úvahy » Ze života

Lighter - mám pocit, že dnešní doba je taková, že každý, kdo je odlišný (byť je to nepatrná menšina a dokonce třeba i velmi zvláštní menšina), si chce diktovat pro sebe podmínky, vytvářet zákony. Myslím, že to bylo v Londýně (ale nejsem si teď jistý), kde už na některých místech zrušili na WC rozdělení Muž, žena.
Místo, aby se jasně řeklo - tohle je rodina, ta stojí za ochranu, pojďme tvořit dobré podmínky a zákony pro rodinu - tak se tady přijímají zákony, které jsou v přímém protikladu...

27.10.2018 21:29:27 | Aldareagovat

O krásném českém slovu "GENDER" Publikoval(a): Alda | Úvahy » Ze života

Já nevím. Vám přijde normální, že na světe existují ještě jiná pohlaví než muž a žena? Že se třeba naše děti ve školkách a školách budou učit, že pohlaví není předem dané, ale že se někdo rozhodne později, zda je muž, žena, kříženec nebo třeba pes???
Začíná to malými věcmi, jako třeba u nacismu, ale pak to přeroste v něco, co nikdo nečekal. Najednou se může stát, že nám bude skupina lidí diktovat věci, které tady nikdo nechce...Skupina lidí, kteří tvoří mizivé procento v populaci, začne díky přijatým zákonům vykřikovat, že jsou diskriminováni, že se mají změnit věci v jejich prospěch, že dítě si může adoptovat kdokoli, i když vlastně nevíme, jaké to bude mít na ty děti účinky.
Vám to nepřijde alarmující? Jedna věc je liberalismus a druhá věc je nezájem o věci okolo nás. Liberalismus neznamená, že nekriticky přijímám vše okolo sebe a říkám: Vždyť je to jedno, ať si každý dělá, co chce.
Liberalismus znamená dávat lidem prostor a přijímat je, ale ne nekriticky. Umět říci některým věcem NE.

27.10.2018 21:23:28 | Aldareagovat

Materiálno vs duchovno Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

Já nepsal o tom, že bychom měli zavrhnout materiálno. Úvaha je právě o tom, že mnoho lidí žije jen materialismem. A tak by to nemělo být. Mělo by to být o jakési vyváženosti mezi materiálnem a duchovnem.

A Fíku, musím oponovat - katedrály stavěli právě proto, že jim to do uší šeptal Bůh. Samozřejmě v přeneseném slova smyslu. Jak psal Elko, chtěli skrze materiálno ukázat někam výš.

05.06.2018 22:31:22 | Aldareagovat

Hledání důvodů existence Boha Publikoval(a): Alda | Úvahy » Filozofické

Tak samozřejmě, že o tomto by se dalo bez problémů napsat deset stran, ale kdo by to četl? Lidé, kteří jdou na hlubinu, možná, ale na literu? Člověk přijde, přečte pár řádků a jde dál...

30.04.2018 20:24:50 | Aldareagovat

Démoni uvnitř Publikoval(a): Čtverák | Úvahy » Ze života

Čtveráku, piš dál. Pomáhá to. Nehleď na to, jestli to má nebo nemá hodnotu. Minimálně to má hodnotu pro tebe samotného. Že to někteří lidé nechápou, je jejich věc.
K tvé úvaze - myslím, že s tím, co je v nás, se dá bojovat. Dá se vyhýbat tomu, co nás stahuje ke zlému a upínat své myšlenky k dobrému. Dají se konat konkrétní skutky dobra a snažit se vyhnout těm, které jsou špatné. Ale je fakt, že i sebelepší člověk občas selže...

05.02.2018 21:58:51 | Aldareagovat

Reakce na "čím člověk více myslí, tím méně věří" Publikoval(a): Násó je učitel můj | Úvahy » Bůh, víra

Já si myslím pravý opak. Čím více člověk myslí, tím více věří. Neboť myslící člověk se dříve nebo později musí začít zabývat otázkami života a smrti a dříve nebo později se rozhlédne okolo sebe a pochopí, že to vše nemůže být náhoda. Ta krása okolo nás, příroda, láska vepsaná v našich srdcích.
Myslící člověk (opravdu myslící, hledající odpovědi) dříve nebo později k odpovědím dojde. Není pravda, že Boha nelze dokázat. Lidé žijící opravdu hlubokým duchovním životem Boha poznali, zaslechli Jeho hlas a mnozí z nich o tom svědčí. Já jsem jeden z těch, kteří Ho poznali a svědčím o tom :-)
Šípková Růženka - je velikou chybou myslet si, že máme desítky nebo stovky životů. Máme jen jeden život a v něm musíme poznávat, věřit a činit (konat skutky lásky). Na jeho konci budeme skládat účty ze svého života. Smrtí vše končí a zase něco začíná...Co začíná? To záleží na nás, právě na tomto jednom konkrétním životě.

16.01.2018 21:19:05 | Aldareagovat

Prezidentská volba 2018 Publikoval(a): Alda | Úvahy » Politické

Zrovna dnes mi o tom někdo povídal. Něco na tom bude, Zeman přece hned zpočátku říkal, že je prezidentem spodních 10 milionů, a ne těch několika desítek vyvolených, kteří nám vládnou. Ti, kdo jsou v problémech, na to slyší. Je tady někdo, kdo jim minimálně alespoň naslouchá (i když to jen říká, ale už nic dalšího nedělá, protože na to ani nemá pravomoc).

16.01.2018 21:11:30 | Aldareagovat

Prezidentská volba 2018 Publikoval(a): Alda | Úvahy » Politické

Ale ta volba tady je, takže skuhrat nad tím, že poslední prezident tuto funkci dovedl málem do hrobu, nemá smysl. Spíše bychom se měli zamýšlet nad tím, že když už ta funkce tady je, mohl a měl by ji plnit někdo, kdo to bude dělat důstojně a s úctou.

Tvůj postoj naznačuje jediné - že je ti vlastně jedno, co se tady děje a bude dít, a s tím nesouhlasím. Když už se tato volba koná, měl by k ní občan zodpovědně přistoupit a zvolit toho, o kom si myslí, že povede naši zemi správným směrem. Nevidím důvod, proč by se prezidentský post nemohl opět stát uznávanou pozicí v našem státě, pokud jej bude zastávat dobrý člověk.

08.01.2018 21:47:00 | Aldareagovat

Prezidentská volba 2018 Publikoval(a): Alda | Úvahy » Politické

Zeman má podporu, protože je to "lidový prezident". Mnoho jeho voličů mi řeklo, že jako jediný řekne skutečně to, co si myslí a že se ničeho a nikoho nebojí. Možná někteří lidé vidí v Rusku (kam se Zeman orientuje) protipól západních zemí. Možná si myslí, že je dobré obchodovat s Čínou, přestože se tam porušují lidská práva. Nevím...jeho voliči jsou, myslím, převážně lidé mezi 40-60 lety.

08.01.2018 21:43:13 | Aldareagovat

Hledání důvodů existence Boha Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

Ewone - já bych to řekl asi tak: kdo hledá, ten najde. Kdo se táže, dostane odpovědi. Kdo tluče na dveře, tomu se otevře.

03.01.2018 21:52:29 | Aldareagovat

Hledání důvodů existence Boha Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

Jak vyplývá z mého textu, zcela jistě to není bůh lidských představ, ale Někdo, kdo nás nutně musí přesahovat (viz to, co jsem napsal).

26.12.2017 21:23:59 | Aldareagovat

Bůh jako fenomén Publikoval(a): ewon | Úvahy » Bůh, víra

Velmi zajímavé. Problém je v tom, že můžeme takto diskutovat prakticky nekonečně dlouho, neboť všechny tyto věci jsou velice pravděpodobně nevysvětlitelné :-) Asi jsme se jako lidstvo za posledních několik set let o kus posunuli kupředu, nicméně v poodhalení roušky tajemství našeho vzniku a smyslu života jsme se nepohnuli ani o kousek. Všechno jsou to hypotézy, jak by to mohlo být. Domnívám se, že věda nedokáže odhalit to, co souvisí s tajemstvím smyslu našeho života.

Teolog by řekl, že určitou odpovědí může být již to, že se takto tážeme. Proč pátráme po tom, jak jsme vznikli a jaký je smysl našeho života. Proč hledáme, jestli je tady nějaký Bůh nebo vše vzniklo náhodou? Teolog by odvětil, že proto, že tyto otázky jsou do nás již nějak vloženy. Každý se někdy ptá, proč je tady a jaký to má smysl. Každý už alespoň někdy v koutku mysli pomyslel na Boha.

Když se rozhlédnu kolem sebe, vidím, že vše (od lidského těla až po přírodu a vesmír) má:

1, Určitý řád - a je to řád fungující neuvěřitelným způsobem. Mohl tento řád vzniknout náhodnou změtí atomů, molekul? Nebo je zapotřebí, aby za ním stála myslící bytost nekonečně přesahující naše představy?

2, Krásu - ano, když se dívám na věci kolem sebe, vidím, že jsou krásné, od řek, pohoří, přes rostliny až po zvířata a lidi. Pakliže by vše vzniklo náhodou, proč by to mělo být krásné a lahodící oku? Bylo by to, nevím - třeba neutrální...Ale když je člověk venku a slyší zpěv ptáků nebo šumění větru nebo padání kapek - to je prostě nádhera. A vznikla ta krása náhodou nebo je za tím něco víc? :-)

15.12.2017 21:04:17 | Aldareagovat

O smyslu Vánoc Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

No to víte, někdo to dělat musí :-)

13.12.2017 19:19:17 | Aldareagovat

O víře Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

V Církvi se dnes neplatí za nic. Je to dobrovolné. Kdo chce, může přispět. Valná většina majetku také pochází z majetku soukromého, kdy např. zemřelí odkázali majetek právě Církvi.

Co se týká strašení věčným zatracením - tady nejde o strašení. Jde o logický princip, že co zasadíte, to také sklidíte. Není to jen princip křesťanství, nýbrž i jiných duchovních směrů. Křesťanství nestraší, nýbrž ukazuje pravdu - jednáš zle, zle dopadneš = a můžeme tomu dát název peklo. Jednáš dobře, žiješ dobře, dobře dopadneš. Co je na tom divného? Je to naopak velmi logické.

To, že něco někdo napsal podvrhem - prosím Vás, prostudujte si nejprve historii, vědecká fakta a důkazy. Jinak totiž tvrdíte věci, které jsou v naprostém rozporu se všeobecným poznáním. Dnešní věda 100% přesvědčivě prokázala, že Ježíš skutečně žil, jeho slova zaznamenalo nezávisle na sobě několik autorů, texty dnešní Bible sedí s texty napsanými jen několik desítek let po Ježíšově smrti. Takže nejde o žádnou chamtivost.

Navíc - pokud byste to alespoň zkusil a Nový Zákon si přečetl, byl byste velmi překvapen, o čem se tam píše, to Vám garantuji. Není tam ani čárka o chamtivosti, naopak se učí o lásce k druhému člověku, o milosrdenství, pravdě a oběti. Ale k tomu byste musel najít odvahu a než něco zkritizujete, tak si o tom něco alespoň zjistit a přečíst.

12.12.2017 21:03:52 | Aldareagovat

O víře Publikoval(a): Alda | Úvahy » Bůh, víra

Dobrý den,

domnívám se, že Vaše slova plynou spíše z neznalosti věci. Když si kupujete auto, tak si koupíte starou skořápku před rozsypáním nebo něco aspoň trochu solidního? Nebo doma máte starý ošuntělý nábytek? Jistě ne, to by se nikomu z nás nelíbilo. Proč Vás tedy udivuje, že je tomu tak v kostelích? Za prvé - krása vede k něčemu vyššímu, co nás přesahuje. To můžete vidět i v přírodě - v duze, v pralese, ve zvířatech. Prostě, co je krásné, to nás uchvacuje. Lidé odjakživa chtěli Bohu dát to nejlepší. Proto také umělci malovali obrazy, stavitelé stavěli krásné kostely. Není v tom touha po moci, nýbrž touha oslavit Stvořitele. V tom se velmi pletete. Navíc většina těch věcí není ze zlata, nýbrž je to jen napodobenina.

Já v kostele žádné schody nikdy neviděl. Oltář je na stejné úrovni jako sedí ostatní lidé, nu, možná je tam jeden stupínek, aby byl vidět. Stejně tak kněz káže od ambonu.

Okázalost v dnešní Církvi? Ano, může se někde vyskytovat. Ale víte, kolik mají kněží základní plat? 12000 hrubého. Tak se dejte na kněžskou dráhu, určitě budete jezdit v BMW a oplývat bohatstvím všeho druhu :-) Toto jsou jen předsudky a velká neznalost, bohužel.

12.12.2017 20:55:41 | Aldareagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí