Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 13 záznamů. Zobrazuji 1-13.

Počátky 2011 Publikoval(a): Štěpina G | Úvahy » Ostatní

Den před dnem "D" je načase popřát této akci mnoho zdaru a všem jejim účastníkům, na čele s organizátory, co nejpříjemněji strávený víkend.

29.09.2011 09:38:00 | bamekareagovat

Střelec Publikoval(a): Daniel S. | Povídky » Akční, detektivní, dobrodružné, válečné

I kdyby ta pointa už byla někdy použita (jakože to nevím a na Literu bychom to snad nemuseli až tak moc řešit), nikdy není na škodu znovu připomenout, že každá válka přináší hlavně hromadu svinstva. A v tom případě i takto předložená povídka splnila svůj účel.

03.09.2011 12:15:00 | bamekareagovat

CO NESMÍ BÝT, NEMŮŽE BÝT. Publikoval(a): bameka | Povídky » Ostatní

Připomínám svůj slib z úvodu mého dílka (27.7.2011), že po jeho dokončení se pokusím zodpovědět případné dotazy. Ale vypadá to vypadá, že mně to moc času nezabere. Kdyby ale přece jen, obden nahlédnu a pokud bude v mých silách, odpovím.
Jinak dík všem, kdo nahlédli a podtržený dík těm, kdo přidali nějaký komentář.

Odpověď Bambulce: První dotaz a hned se mi z něj trochu orosilo čelo. Obecně bych to vyjádřil asi tak, že fiktivní postava prochází povětšinou skutečnými událostmi 2. světové války.
Ono spočítat v procentech, kolik je celkově v tom příběhu pravdy, to je fakt těžká věc. Spíše bych to zaměřil konkrétněji - tohle je pravda, tohle možná a tohle jsem si vymyslel.
Uvedu příklad: Je pravda, že po napadení Filipín Japonskem vznikla jednotka československých dobrovolníků v americké armádě a že v ní byl i zástupce firmy Baťa. Je pravda, že tato jednotka dobře bojovala. Není pravda, že by někdo z Čechoslováků opustil Filipíny s generálem MacArthurem.
Tuto možnost jsem si vymyslel vzhledem ke známé výstřednosti tohoto generála, tudíž teoreticky by se to třeba stát mohlo. Bohužel, ve skutečnosti všichni bojující Čechoslováci na Filipínách buď padli nebo se dožili konce války v japonském zajetí. Čest jejich památce!

29.08.2011 01:01:00 | bamekareagovat

Deset prstů? Publikoval(a): Zasr. romantik | Úvahy » Ostatní

Já jsem už dávno slyšel o prvňáčkovi Pepíčkovi, který prsty zásadně přepočítával s rukama v kapsách. Každý prstík si vždy druhou rukou poctivě kontroloval a vždy mu vycházelo jedenáct, ať to počítal zleva doprava nebo zprava doleva. A při odpočtu mu vycházel i nultý prst. Holt, matematika i fyzika je věda. Na to nemám.

23.08.2011 20:44:00 | bamekareagovat

Spravedlivé navýšení platů Publikoval(a): Zbyněk.2 | Úvahy » Politické

Letos jsi toho na Liter moc nepřidal. Proč? Myslím, že přišel čas to napravit - a nás pobavit!

10.08.2011 10:48:00 | bamekareagovat

proč Publikoval(a): klinika | Úvahy » Ostatní

Když jsem si tak letem světem "proletěl" Tvůj profil a co jsi na Literu napsala, tak jsem měl v prvé chvíli pro Tebe tuto radu: změň zaměstnání.
      Ale to by byla hloupost, jen další z proher, o kterých píšeš. Pokud myslíš na svoji smrt, pak Ti říkám, že Tvůj čas ještě nepřišel. Máš tady asi ještě nějaké poslání. A to poslání možná spočívá v tom, abys jedněm pomáhala s návratem na náš břeh a druhým abys ulehčila cestu na břeh protější. Až toto poslání splníš, pak - někdy za dlouhé desítky let, sama ucítíš, že i pro Tebe nastal čas vydat se na cestu. A pokud po celou dobu vydržíš psát na Literu nebo na jiném podobném serveru, pak minimálně charakterem budeš patřit k tomu nejlepšímu, co zde lze najít. A celý Tvůj život bude pro nás všechny jedna velká výhra.

19.07.2011 16:46:00 | bamekareagovat

Proč se v ČR tolik chlastá? Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Ze života

Aťane, pokusím se odpovědět na Tvoji otázku. V ČR se tolik chlastá, poněvadž již naši předci znali rčení: Alkohol je jed, ale když není, je to otrava!

19.07.2011 07:49:00 | bamekareagovat

Dva tisíce slov proti rozvratu republiky - dva tisíce slov za obnovu republiky Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

No, Stalkere, jistě sám cítíš, že Tvých 2000 slov má trochu jinou úroveň než legendární článek od Ludvíka Vaculíka. Chápu Tvoji naštvanost se současným stavem věcí, protože procento nespokojenosti a neoblíbenosti s touto vládou je tak vysoké, že už se dá začít mluvit o nenávisti k ní. A to je hodně špatné.
     Jestli chceš svůj článek masově rozšířit, tak na něm ještě zapracuj. Přesně takhle bych ho já osobně raději nerozesílal. To však ber jen jako přátelskou radu. Tipy nerozdávám, ale oceňuju Tvoji odvahu.
     A přestože další komentář nepřidám, je docela možné, že se svým článkem opět rozpoutáš pořádnou diskusi. A to rozhodně není na škodu.

30.06.2011 06:12:00 | bamekareagovat

Opožděné poděkování. Publikoval(a): bameka | Úvahy » Ostatní

Dík za komenty. Ale protože si nejsem jist, zda Bambulce nevypadlo jedno písmenko, raději upřesňuju: Není to můj překlad z polštiny a zřejmě ani zmíněného pana Adámka. Platí však, že v češtině to asi moc známé není.

27.06.2011 18:46:00 | bamekareagovat

Česká "demokracie" Publikoval(a): Stalker | Úvahy » Politické

Nehledě k tomu, že si v komentářích moc nelibuju, tak se ani nepovažuju za vhodnou osobu, která má jako první dávat komentář k takovému článku. Proto jsem čekal na nějakého zkušeného literáckého matadora. S vyjádřením "gabkina" souhlasím. S první větou jako s faktem, s druhou jako s možným vysvětlením.
A přímo Stalkerovi: Máš přehled, ale možná jsi vtěsnal příliš mnoho témat do jednoho článku. Klidně jsi z toho mohl zkusit udělat články 2-3. Při tak širokém záběru je předpoklad, že k jednotlivým okruhům opomeneš napsat něco podstatného. Jinak závěr jako "gabkin" - pokračuj.

01.05.2011 13:48:00 | bamekareagovat

Aťanova politická předpověď Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Politické

Politolog Bohumil Doležal mně nevadí. S něčím, co řekne souhlasím, s něčím ne. To je normální stav. Konkrétně tohle motto nepovažuji zrovna za jeho brilantní úvahu. Polemizovat by se dalo téměř s každou větou, což je vlastně nakonec dobře. Aspoň nás to nutí přemýšlet. Ale abych byl aspoň v jednom případě konkrétní. O nezastupitelné roli demokracie zdola, myslím, spoustu lidí "přesvědčil" konečný výsledek politického rozložení sil na pražské radnici. Takže na místě pana politologa bych význam nás pozorovatelů přece jen trochu přeformuloval a k našemu národnímu sportu - pití piva bych byl v souvislosti s politikou benevolentnější.

18.04.2011 18:11:00 | bamekareagovat

Aťanova politická předpověď Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Politické

Aťane, jestli Ti ta předpověď vyjde (a možné je u nás úplně všechno), tak Tě poprosím, abys mi dělal rádce při sázení v Tipsportu.
Jen s tím probuzením lidí mám trošku problém. Mně se zdá, že už probuzení jsou, jenže čím jsou probuzenější, tím větší kocovinu mají. No a to se pak s nima dost těžko spolupracuje.
Jinak dík za odkaz. Už jsem se kouknul a určitě se kouknu ještě nejednou.
A ten Hrad... Jako turista jsem tam kdysi dávno byl, pěkný je. Dle mého názoru to však není místo pro takové šašky, jako jsem já. Tudíž, jestli se my dva někdy potkáme, což je velmi málo pravděpodobné, tak já bych upřednostnil nějakou začouzenou špeluňku s dobrým pivem. Neboť jak je známo, "ve víně je sice pravda, ale při pivě se taky dobře kecá".

12.04.2011 10:08:00 | bamekareagovat

Justiční mafie v ČR Publikoval(a): Aťan | Úvahy » Politické

Zleva zprava,
podle sebe,
ne dle práva,
soudím Tebe.

Tak to chodí v justici.

23.01.2011 12:53:00 | bamekareagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí